Τουρκία: Η αντιπολίτευση εξισώνει τον Ερντογάν με τους τζιχαντιστές

Τουρκία: Η αντιπολίτευση εξισώνει τον Ερντογάν με τους τζιχαντιστές

Θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης στη γειτονική χώρα για τις δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων

Τουρκία: Η αντιπολίτευση εξισώνει τον Ερντογάν με τους τζιχαντιστές
Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη στις 24 Νοεμβρίου για την ισότητα των δύο φύλων και οι αμφισβητήσεις που εξέφρασε για την θέση της γυναίκας να σταθεί ισότιμα δίπλα στον άντρα, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Δεν μπορείτε να φέρετε γυναίκες και άντρες σε ίσες θέσεις. Αυτό είναι ενάντια στη φύση, γιατί η φύση τους είναι διαφορετική».

Η Figen Yüksekdağ, αναπληρώτρια πρόεδρος του «Λαϊκού Δημοκρατικού» κόμματος (HDP), έγινε έξαλλη με τις δηλώσεις Ερντογάν και δήλωσε: «Στον 21ο αιώνα μια νοοτροπία λέει ότι γυναίκες και άντρες δεν είναι ίσοι, αυτό είναι ενάντια στη φύση τους. Οι άλλοι πουλάνε γυναίκες ως σκλάβες σε παζάρια». Η Yüksekdağ έκανε τις δηλώσεις αυτές στις 25 Νοεμβρίου εξισώνοντας τον Τούρκο πρόεδρο με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που συλλαμβάνουν τις γυναίκες από τις πόλεις που κατακτούν και τις οδηγούν σε σκλαβοπάζαρα.
Αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία δεν χαρίστηκαν στον Ερντογάν για τις πρωτοφανείς δηλώσεις του σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων.
Κλείσιμο

Η Aylin Nazlıaka, αναπληρώτρια πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP), αντέδρασε με γραπτή δήλωσή της στα σχόλια για τις γυναίκες του Τούρκου προέδρου, αναφέροντας ότι αυτά δεν της προξένησαν έκπληξη, καθώς είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν είναι «εκ φύσεως σεξιστής και διαπράττει ένα έγκλημα μίσους εναντίον των γυναικών».

Ωστόσο, οι βουλευτές του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), στο οποίο ανήκει ο Ερντογάν, προσπάθησαν να «μαζέψουν» τις δηλώσεις του, με την Tülay Selamoğlu, αναπληρώτρια επικεφαλής της ένωσης των γυναικών του κόμματος στην Άγκυρα να υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος εννοούσε ότι γυναίκες και άντρες έχουν διαφορές από την εποχή της δημιουργίας τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης