Σιβηρία: Έσπρωξαν αεροπλάνο που είχε κολλήσει στο χιόνι (βίντεο)

Σιβηρία: Έσπρωξαν αεροπλάνο που είχε κολλήσει στο χιόνι (βίντεο)

Οι τροχοί του αεροπλάνου στο οποίο επέβαιναν οι 74 Ρώσοι και το επταμελές πλήρωμα είχαν παγώσει - Το «Tupolev» είχε μείνει ακινητοποιημένο επί 24 ώρες εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απογειωθεί

Σιβηρία: Έσπρωξαν αεροπλάνο που είχε κολλήσει στο χιόνι (βίντεο)
Στους μείον 52 βαθμούς Κελσίου έχει ολισθήσει ο υδράργυρος στη Σιβηρία προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών. Όμως, οι κάτοικοι είναι μαθημένοι στις πολικές θερμοκρασίες και αντιμετωπίζουν με υπομονή και χιούμορ όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί. Όπως συνέβη και στην περίπτωση 74 Ρώσων επιβατών, το αεροπλάνο των οποίων κόλλησε στο χιόνι, στην περιοχή Ιγκάρκα της Σιβηρίας κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Οι τροχοί του αεροπλάνου στο οποίο επέβαιναν οι 74 Ρώσοι και το επταμελές πλήρωμα είχαν παγώσει. Το «Tupolev» είχε μείνει ακινητοποιημένο επί 24 ώρες εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απογειωθεί. 

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «RussiaToday», οι επιβάτες όχι μόνο σκέφτηκαν τη λύση, την έδωσαν κιόλας. Κατέβηκαν για να σπρώξουν το «Tupolev»  αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να ξεκολλήσει από το χιόνι, ελαφρύνοντας κατά πολύ το φορτίο του. Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, οι Ρώσοι επιβάτες τα κατάφεραν ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Κλείσιμο
Στην περιοχή Ιγκάρκα, περίπου 163 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι στα δύσκολα. Εξάλλου, δεν είχαν άλλη επιλογή για να μεταβούν στον τελικό τους προορισμό.

«Φύτεψε ένα δέντρο, κτίσε ένα σπίτι και σπρώξε ένα αεροπλάνο», είναι ένα από τα αστεία των κατοίκων της περιοχής για τις ικανότητες που πρέπει να έχει ένας σωστός Ρώσος.

Το αεροπλάνο, πάντως, έφτασε στο προορισμό του, την πόλη Κράσνογιαρσκ, με μικρή καθυστέρηση...









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης