Ομπάμα: Μην απαντάτε στη δικαιοσύνη με εγκληματικές πράξεις

Ομπάμα: Μην απαντάτε στη δικαιοσύνη με εγκληματικές πράξεις

Τη βαθύτατη ανησυχία και απογοήτευσή του εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος σχτετικά με την βίαιη εξέλιξη της κατάστασης στο Φέργκιουσον

Ομπάμα: Μην απαντάτε στη δικαιοσύνη με εγκληματικές πράξεις
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε την ανησυχία και την απογοήτευσή του για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην πόλη Φέργκιουσον του Μισούρι μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων για την μη παραπομπή σε δίκη του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον που σκότωσε τον άοπλο 18χρονο μαύρο Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου στο προάστιο του Σεντ Λούις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους διαδηλωτές να μην απαντούν στις αποφάσεις της δικαιοσύνης με εγκληματικές πράξεις, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει την άποψη πως πολύς κόσμος «αισθάνεται πως οι νόμοι δεν εφαρμόζονται πάντα δίκαια».

Ο ίδιος υπογράμμισε: «Βρίσκομαι στο πλευρό σας. Ο πρόεδρός σας είναι μαζί σας», ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε ένα έθνος μεταναστών και αυτό μας δίνει ένα τεράστιο επιχειρηματικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων εθνών».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε από τους πολίτες να αντιδρούν «εποικοδομητικά» συμμετέχοντας στις συζητήσεις σχετικά με τις φυλετικές εντάσεις και την επιβολή του νόμου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης δικαστηρίου της πολιτείας Μισούρι να μην ασκηθούν διώξεις εναντίον του λευκού αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα, στις 9 Αυγούστου, τον 18χρονο άοπλο μαύρο έφηβο Μάικλ Μπράουν.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά με τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στο προάστιο Σεντ Λιούς μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ότι οι διαδηλωτές που εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις θα πρέπει να διώκονται.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στο Σικάγο, καθυστέρησε για το ταξίδι του καθώς ενημερώθηκε σχετικά με την κατάσταση στο Φέργκιουσον από τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς.

«Αισθανόμαστε όλοι βαθύτατη ανησυχία και απογοήτευση - ανησυχία για τη βία, κάθε είδους βίας και αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρος μίλησε εχθές το βράδυ σχετικά με το θέμα», δήλωσε ο Σουλτς ο οποίος συνόδευε τον Αμερικανό πρόεδρο στο ταξίδι του στο Σικάγο.

«Θα πρέπει να υπενθυμίσω ξανά ότι οι περισσότερες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μισούρι και σε άλλες περιοχές της χώρας ήταν ειρηνικές», δήλωσε ο Σούλτς. Ο ίδιος είπε ότι ο Ομπάμα πρόκειται να κάνει αργότερα δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση στο Φέργκιουσον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης