ΗΠΑ: Αντιπαραγωγικές επιπλέον κυρώσεις κατά του Ιράν

ΗΠΑ: Αντιπαραγωγικές επιπλέον κυρώσεις κατά του Ιράν

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ έκανε τις δηλώσεις αυτές αφότου το Ιράν και η ομάδα 5+1 ανακοίνωσαν ότι οι συνομιλίες θα παραταθούν για 7 επιπλέον μήνες

ΗΠΑ: Αντιπαραγωγικές επιπλέον κυρώσεις κατά του Ιράν
O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στο Ιράν προκειμένου να απαντήσει στις ανησυχίες σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα και επισήμανε ότι το να επιβληθούν νέες κυρώσεις στους Ιρανούς θα ήταν αντιπαραγωγικό.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ έκανε τις δηλώσεις αυτές αφότου το Ιράν και η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία) ανακοίνωσαν ότι οι συνομιλίες θα παραταθούν για 7 επιπλέον μήνες, έως το καλοκαίρι του 2015, με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Ο πρόεδρος έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι το να μην επιτευχθεί συμφωνία είναι καλύτερο από το να καταλήξουμε σε μία κακή συμφωνία. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος, η οποία επιτρέπει να δώσουμε στο καθεστώς της Τεχεράνης περισσότερο χρόνο προκειμένου να απαντήσει στις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και να εφαρμόσει ένα πρωτόκολλο με στόχο να συνεχίσει να διαβεβαιώνει τη διεθνή κοινότητα για τη συμμόρφωσή του στις συμφωνίες», αυτές που έχουν ήδη επιτευχθεί και αυτές που τελούν υπό διαπραγμάτευση, είπε ο Έρνεστ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Κλείσιμο
Νωρίτερα σήμερα 3 γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που έχουν μεγάλη επιρροή, υποστήριξαν ότι η παράταση των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά του Ιράν θα έπρεπε να συνοδευτεί από την επιβολή νέων κυρώσεων και την προϋπόθεση ότι η όποια τελική συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Οι 3 γερουσιαστές –ο Τζον Μακέιν, ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ και η Κέλι Άγιοτ– επισήμαναν σε μια ανακοίνωσή τους ότι θεωρούν προβληματική την επιμονή του Ιράν να διαθέτει πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου και προειδοποίησαν ότι μία «κακή συμφωνία» με το Ιράν θα οδηγούσε σε μια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης