Επτάμηνη παράταση στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν

Επτάμηνη παράταση στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν

Μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη - Αισιόφοξος ο Ιρανός πρόεδρος για συμφωνία «αργά ή γρήγρορα»

Επτάμηνη παράταση στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν
Έπειτα από ένα ακόμα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών της ομάδας των 5+1 δυνάμεων και του Ιράν και ενώ η προθεσμία για τη συμφωνία σχετικά με τα πυρηνικά της Τεχεράνης έληξε, αποφασίστηκε η επτάμηνη παράταση των συνομιλιών.

Έτσι, η ιστορική συμφωνία ανάμεσα στις ισχυρές δυνάμεις και το Ιράν παίρνει μία ακόμα παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2015, ενώ οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν και τις ερχόμενες εβδομάδες.

«Αναγκαστήκαμε να καταλήξουμε ότι δεν είναι δυνατή μία συμφωνία στο πλαίσιο της προθεσμίας που έληξε σήμερα, επομένως θα παρατείνουμε τις συνομιλίες μέχρι τον Ιούνιο του 2015», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε, βέβαια, ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στη διάρκεια των συνομιλιών στη Βιέννη και συμπλήρωσε πως στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας επί της αρχής τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ επισήμανε πως οι συνομιλίες θα επαναληφθούν τον επόμενο μήνα, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η τοποθεσία διεξαγωγής τους.

Όλα αυτά, ενώ ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, απευθύνοντας διάγγελμα στους Ιρανούς δήλωσε πως υπάρχουν λιγότερα κενά στις θέσεις σχετικά με τα πυρηνικά, έπειτα από τις συνομιλίες και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει συμφωνία.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης