Ομπάμα: Η Χίλαρι θα γινόταν εξαιρετική πρόεδρος

Ομπάμα: Η Χίλαρι θα γινόταν εξαιρετική πρόεδρος

Της έδωσε το δαχτυλίδι

Ομπάμα: Η Χίλαρι θα γινόταν εξαιρετική πρόεδρος
"H Xίλαρι θα γινόταν πολύ καλή, εξαιρετική πρόεδρος", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο "ABC" δίνοντας το "δακτυλίδι" στην πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας .

Ο ίδιος πάντως αναγνώρισε για τον εαυτό του πως δεν είναι η καλύτερη «διαφήμιση» για το κόμμα. Το γεγονός ότι στην δεύτερη προεδρική θητεία του απέτυχε να πείσει τους Αμερικανούς,
το χρεώνεται η Χίλαρι, όπως αναφέρει η "Wall Street Journal".

Φρεσκάροντας τη μνήμη των Αμερικανών, η εφημερίδα επισημαίνει ότι, από 59% που ήταν το 2009 η δημοτικότητά της συζύγου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, σήμερα έχει ολισθήσει στο 43%.
Κλείσιμο

"Είτε το θέλει είτε όχι, η Χίλαρι χρεώνεται την αποτυχία του Ομπάμα", γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι υπάρχουν αρκετά στελέχη των Δημοκρατικών που θα ήταν κατάλληλα για την προεδρία, ωστόσο κατονόμασε ένα μόνο στέλεχος εξ αυτών : τη Χίλαρι. Πρώην υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση Ομπάμα και ηττημένη από τον νυν πρόεδρο στην εσωκομματική διαδικασία για το χρίσμα του 2008, η Χίλαρι αναμένεται σύντομα να ξεκαθαρίσει εάν θα διεκδικήσει ξανά την υποψηφιότητα για το 2016 την ώρα που στην Ουάσινγκτον θεωρούν σχεδόν βέβαιη την υποψηφιότητά της. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης