Σκότλαντ Γιαρντ: Αποτρέψαμε «μέχρι πέντε» τρομοκρατικά σχέδια

Σκότλαντ Γιαρντ: Αποτρέψαμε «μέχρι πέντε» τρομοκρατικά σχέδια

Ανησυχία του για τους «μοναχικούς λύκους» - Περισσότερες από 250 συλλήψεις φέτος, στο πλαίσιο της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας


Σκότλαντ Γιαρντ: Αποτρέψαμε «μέχρι πέντε» τρομοκρατικά σχέδια
H βρετανική αστυνομία έχει ήδη αποτρέψει την εφαρμογή «4 ή 5 τρομοκρατικών σχεδίων» το 2014, επιβεβαίωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ.

«Τα τελευταία αυτά χρόνια, ο μέσος όρος ήταν ένα τρομοκρατικό σχέδιο κάθε χρόνο, φέτος είχαμε 4 ή 5», δήλωσε ο Μπέρναρντ Χόγκαν- Χάουι στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC και πρόσθεσε πως έχει διαπιστωθεί μία αλλαγή τόσο στη συχνότητα όσο και στη σοβαρότητα των σχεδίων αυτών, ενώ δεν έκρυψε την «εντεινόμενη ανησυχία» του για τους «μοναχικούς λύκους».

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η Βρετανία πραγματοποίησε το 2014 περισσότερες από 250 συλλήψεις στο πλαίσιο της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας. 

Κλείσιμο
Μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να βοηθήσουν την αστυνομία, ενώ αύριο αναμένεται να ξεκινήσει μία εκστρατεία αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Η Σκότλαντ Γιαρντ υπολογίζει ότι «περισσότεροι από 500 Βρετανοί» έχουν φύγει από την χώρα για να πολεμήσουν στις τάξεις οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος και εκφράζει φόβους ότι θα μπορούσαν να σχεδιάσουν επιθέσεις επιστρέφοντας στη Βρετανία. 

Πάντως, ένας βουλευτής από το Μπέρμινχαμ, ο Χαλίντ Μαχμούντ, είπε στην εφημερίδα Sunday Telegraph ότι τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά υποτιμημένα και αναφέρει ότι ο αριθμός των Βρετανών τζιχαντιστών ανέρχεται «έως τους 2000». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης