Εξετάζει παράταση των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα η Τεχεράνη

Εξετάζει παράταση των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα η Τεχεράνη

Αν δεν υπάρξει πολιτική συμφωνία μέχρι το βράδυ

Εξετάζει παράταση των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα  η Τεχεράνη
Το ενδεχόμενο παράτασης των διαπραγματεύσεων με τις μεγάλες δυνάμεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα κατά 6-12 μήνες, με τους όρους που αναφέρονται στην προσωρινή συμφωνία της Γενεύης του Νοεμβρίου του 2013, φέρεται να εξετάζει η Τεχεράνη, στην περίπτωση που δεν υπάρξει πολιτική συμφωνία μέχρι σήμερα το βράδυ.

«Εξακολουθούμε να είμαστε επικεντρωμένοι στην επίτευξη πολιτικής συμφωνίας ως σήμερα το βράδυ (…), όμως αν σήμερα το απόγευμα ή το βράδυ δεν τα έχουμε καταφέρει, η λύση είναι να εξετάσουμε μια παράταση της προσωρινής συμφωνίας της Γενεύης. Αυτή ενδέχεται να έχει διάρκεια έξι μηνών ή ενός χρόνου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ιρανός διπλωμάτης.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε ότι το Ιράν θεωρεί αδύνατη την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Τεχεράνης και της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) ως την καταληκτική ημερομηνία της 24ης Νοεμβρίου.

«Με δεδομένο τον λίγο χρόνο που έχει απομείνει ως τη διορία και τον αριθμό των θεμάτων που πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν, είναι αδύνατο να επιτευχθεί μια οριστική και ολοκληρωμένη συμφωνία ως τις 24 Νοεμβρίου», μετέδωσε το ISNA, επικαλούμενο μέλος της ιρανικής αντιπροσωπείας που βρίσκεται στη Βιέννη.

«Το ζήτημα της παράτασης των συνομιλιών είναι μια επιλογή που βρίσκεται στο τραπέζι και θα αρχίσουμε να την συζητάμε, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία ως το βράδυ της Κυριακής», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης