Γερμανία: Δεύτερο κρούσμα του ιού H5N8, αυτή τη φορά σε άγριο πουλί

Γερμανία: Δεύτερο κρούσμα του ιού H5N8, αυτή τη φορά σε άγριο πουλί

Για προληπτικούς λόγους όλα τα γερμανικά κρατίδια θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τους πτηνοτρόφους να περιορίσουν στο εσωτερικό τα πουλερικά τους

Γερμανία: Δεύτερο κρούσμα του ιού H5N8, αυτή τη φορά σε άγριο πουλί
Το δεύτερο κρούσμα του ιού H5N8 της γρίπης των πτηνών, το οποίο εντοπίστηκε σε ένα άγριο πουλί στο ανατολικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, επιβεβαιώθηκε το Σάββατο από τις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας.

«Για πρώτη φορά ο ιός Η5Ν8 επιβεβαιώθηκε σε ένα άγριο πτηνό στο Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία», σημείωσε σχετικά ο υπουργός Γεωργίας, Κρίστιαν Σμιτ, σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε πως «έπειτα από αυτό ενισχύεται η πεποίθηση ότι τα άγρια πτηνά συνδέονται με τα κρούσματα στο Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία, αλλά και με αυτά στην Ολλανδία και τη Βρετανία».

Πρόκειται για ένα στέλεχος του ιού που είναι ιδιαίτερα μολυσματικό στα πτηνά, ενώ δεν έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα σε άνθρωπο.

Κλείσιμο
Για προληπτικούς λόγους όλα τα γερμανικά κρατίδια θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τους πτηνοτρόφους να περιορίσουν στο εσωτερικό τα πουλερικά τους, υποστήριξε ο υπουργός Γεωργίας, σημειώνοντας ότι η Γερμανία και η Ολλανδία συνεργάζονται στενά με στόχο να αποτραπεί μια πιθανή εξάπλωση του ιού, καθώς και να εντοπιστεί η προέλευσή του.

Το πρώτο κρούσμα του ιού Η5Ν8 στη Γερμανία επιβεβαιώθηκε στις 4 Νοεμβρίου σε μια φάρμα πουλερικών στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία. Περίπου 5.000 πτηνά μολύνθηκαν από τα οποία πέθαναν τα 1.880.

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας θανάτωσαν το Σάββατο 8.000 πάπιες προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών, που έχει εμφανιστεί σε τρεις φάρμες μέσα σε μία  εβδομάδα στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης