Ιρακινοί Κούρδοι μαχητές εκπαιδεύονται από τον τουρκικό στρατό

Ιρακινοί Κούρδοι μαχητές εκπαιδεύονται από τον τουρκικό στρατό

Για τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών - «Η Τουρκία έχει ήδη αρχίσει να εκπαιδεύει τους Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ... συμφωνήσαμε επίσης να εκπαιδεύσουμε και να βοηθήσουμε την Εθνοφρουρά», σύμφωνα με Τούρκο κυβερνητικό αξιωματούχο

Ιρακινοί Κούρδοι μαχητές εκπαιδεύονται από τον τουρκικό στρατό
Σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν οι δυνάμεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και να εκπαιδευτούν καταλλήλως οι μαχητές, η Τουρκία εδώ και τρεις εβδομάδες εκπαιδεύει Ιρακινούς Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά. 

Σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, η εκπαίδευση έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες, ενώ πρόκειται να προστεθούν στους Πεσμεργκά και μία νέα μονάδα του ιρακινού στρατού στη Βαγδάτη. 

Την πληροφορία επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των Πεσμεργκά, ο ταξίαρχος Χαλγκόρντ Χικμάτ, ενώ σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο ανάλογη βοήθεια θα παρασχεθεί και στη νέα Εθνοφρουρά του Ιράκ. 

Κλείσιμο
«Η Τουρκία έχει ήδη αρχίσει να εκπαιδεύει τους Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ... συμφωνήσαμε επίσης να εκπαιδεύσουμε και να βοηθήσουμε την Εθνοφρουρά», είπε ο Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος. 

Όλα αυτά, ενώ η Τουρκία εξακολουθεί να λέει «όχι» στην ενεργό στρατιωτική δράση στο διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ κατά των εξτρεμιστών του ΙΚ. 

Εξάλλου, η  Άγκυρα επιμένει ότι η ειρήνη δεν μπορεί να αποκατασταθεί με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να παραμένει στην εξουσία. 

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι θέλουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική. Είναι αδύνατον να σταματήσουμε τους τρομοκράτες απλώς και μόνο βομβαρδίζοντας (από αέρος)... Αν θέλεις να σκοτώσεις τα κουνούπια δεν δουλεύει αυτό, πρέπει να αποξηράνεις το έλος», είπε ένας άλλος Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος. 

Η Άγκυρα έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει Σύρους αντάρτες που πολεμούν τόσο εναντίον του ΙΚ, όσο και εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ, αλλά οι λεπτομέρειες για το πόσοι ακριβώς, ποιοι θα είναι και πού θα εκπαιδευτούν δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης