Μαδαγασκάρη: Τουλάχιστον 40 νεκροί από επιδημία πανώλης

Μαδαγασκάρη: Τουλάχιστον 40 νεκροί από επιδημία πανώλης

Φόβοι για εξάπλωση της εξαιτίας της πυκνότητας του πληθυσμού – Μεταδίδεται από ψύλλους που βρίσκονται στο τρίχωμα ποντικών 

Μαδαγασκάρη: Τουλάχιστον 40 νεκροί από επιδημία πανώλης
Η εμφάνιση πανώλης προκαλεί τρόμο στη Μαδαγασκάρη, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία (ΠΟΥ) να προειδοποιεί πως η επιδημία μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβο. 

Από το ξέσπασμα της ασθένειας έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 40 νεκροί, ενώ σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι ενημερώθηκε στις 4 Νοεμβρίου από τις υγειονομικές αρχές της Μαδαγασκάρης για την εξάπλωση της ασθένειας αυτής, το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα της οποίας καταγράφηκε σε ένα χωριό την 31η Αυγούστου. 

Την 16η Νοεμβρίου είχαν καταγραφεί συνολικά 119 κρούσματα και 40 θάνατοι, διευκρίνισε ο ΠΟΥ, εκ των οποίων δύο κρούσματα με έναν θάνατο στην Ανταναναρίβο. 

Κλείσιμο
Στην πρωτεύουσα «υπάρχει τώρα κίνδυνος γρήγορης εξάπλωσης της ασθένειας εξαιτίας της μεγάλης πυκνότητας του πληθυσμού στην πόλη και των ελλείψεων του συστήματος υγείας», προειδοποίησε ο οργανισμός. 

Εξάλλου υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη εξαιτίας της αντίστασης των παρασίτων στο εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται για την εξόντωσή τους. 

Η πανώλη μεταδίδεται μέσω των ψύλλων που βρίσκονται στο τρίχωμα των ποντικιών και άλλων τρωκτικών. Στους ανθρώπους εμφανίζεται αρχικά στη βουβωνική χώρα με διόγκωση των λεμφαδένων. Αν το βακτήριο φτάσει στους πνεύμονες, προκαλεί πνευμονία και τότε μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωποι μέσω του βήχα. 

Η βουβωνική μορφή της πανώλης θεραπεύεται με αντιβιοτικά, όμως η πνευμονική της εξέλιξη είναι μια από τις πιο θανατηφόρες μεταδιδόμενες ασθένειες που μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο σε μόλις 24 ώρες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης