Μέρκελ: Κατά της μονομερούς αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως Κράτος

Μέρκελ: Κατά της μονομερούς αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως Κράτος

Είπε ότι οι Παλαιστίνιοι και το Ισραήλ θα μπορέσουν να επιλύσουν την πολυετή διένεξή τους μόνο μέσω διαπραγματεύσεων

Μέρκελ: Κατά της μονομερούς αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως Κράτος
Κατά της μονομερούς αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως Κράτος εμφανίστηκε την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι και το Ισραήλ θα μπορέσουν να επιλύσουν την πολυετή διένεξή τους μόνο μέσω διαπραγματεύσεων.

Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, η κυρία Μέρκελ είπε ότι στόχος πρέπει να είναι οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια λύση δύο κρατών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης- που θα συνυπάρχουν το ένα δίπλα στο άλλο.

«Συνεπώς από την πλευρά μας, μια μονομερής αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν θα μας ωθήσει προς τα εμπρός, προς το δρόμο της λύσης των δύο κρατών», προσθεσε.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του και ερωτηθείς σχετικά ο Μισέλ υποστήριξε ότι το Βέλγιο γενικά τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως κράτος.

«Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται είναι πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή» προσέθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υιοθέτησης μιας κοινής θέσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης