ΠΟΥ: 39 νέοι θάνατοι από τον ιό Εμπολα

ΠΟΥ: 39 νέοι θάνατοι από τον ιό Εμπολα

«Η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται εντατικά στη Γουινέα, στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε», ανέφερε 

ΠΟΥ: 39 νέοι θάνατοι από τον ιό Εμπολα
Ο αριθμός των νεκρών από τη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην ιστορία αυξήθηκε σε 5.459 επί συνόλου 15.351 κρουσμάτων σε οκτώ χώρες έως την 18η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, υπήρξαν 39 νέοι θάνατοι και 106 νέα κρούσματα εν συγκρίσει με τον προηγούμενο απολογισμό. «Η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται εντατικά στη Γουινέα, στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε», ανέφερε ο ΠΟΥ, αναφερόμενος στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί σκληρότερα από την επιδημία.

Και τα έξι πρόσωπα που είναι γνωστό πως μολύνθηκαν από Έμπολα στο Μαλί απεβίωσαν, ενώ 327 πρόσωπα που ήλθαν σε επαφή μαζί τους και εκτέθηκαν στον ιό τελούν υπό παρακολούθηση στην πρωτεύουσα Μπαμακό, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ στη Γενεύη.
Ο ίδιος ο Οργανισμός επισημαίνει ότι οι αριθμοί που δίνει στους απολογισμούς του βασίζονται σε μάλλον συντηρητικές εκτιμήσεις, είναι δηλαδή χαμηλότεροι από τους πραγματικούς.
Κλείσιμο

Ο ιός, ο οποίος είχε ανακαλυφθεί το 1976, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.963 ανθρώπους επί 7.082 κρουσμάτων στη Λιβερία· σε 1.267 ανθρώπους επί συνόλου 6.190 καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη Σιέρα Λεόνε· και σε 1.214 ανθρώπους επί συνόλου 2.047 κρουσμάτων στη Γουινέα, τη χώρα όπου ξεκίνησε ο ιός τον Δεκέμβριο του 2013.

Ο απολογισμός των θυμάτων μεταξύ του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού είναι ιδιαίτερα βαρύς—ανέρχεται σε 337 νεκρούς επί συνόλου 588 μολύνσεων (από 329/584).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης