Ισραήλ: Παλαιστίνιος ομολόγησε ότι επιτέθηκε εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών

Ισραήλ: Παλαιστίνιος ομολόγησε ότι επιτέθηκε εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών

Αρχικά είχε ισχυριστεί ότι επρόκειτο για ατύχημα

Ισραήλ: Παλαιστίνιος ομολόγησε ότι επιτέθηκε εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών
Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας Παλαιστίνιος ομολόγησε ότι χτύπησε σκόπιμα με το αυτοκίνητό του τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες στις 5 Νοεμβρίου έξω από έναν καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αν και αρχικά είχε ισχυριστεί ότι επρόκειτο για ατύχημα.

«Στη διάρκεια της ανάκρισης που διεξήγαγε η Σιν Μπετ (η υπηρεσία πληροφοριών), παραδέχθηκε ότι χτύπησε τους στρατιώτες και ότι επρόκειτο για μια προμελετημένη επίθεση», ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ο Χάμαμ Μασάλμεχ είναι μέλος της Χαμάς.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η ισραηλινή αστυνομία είχε αναφέρει ότι σε βάρος του άνδρα, ενός οδηγού 23 ετών που κατάγεται από ένα χωριό κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, θα απαγγελθούν κατηγορίες «τις επόμενες ημέρες».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Μασάλμεχ δήλωσε στη διάρκεια της ανάκρισής του ότι εμπνεύστηκε από μια επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στην Ιερουσαλήμ από έναν άλλο Παλαιστίνιο, ο οποίος έριξε το φορτηγάκι του σε μια ομάδα ανθρώπων σκοτώνοντας έναν αστυνομικό προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο ισραηλινός στρατός, ο Μασάλμεχ έριξε στις 5 Νοεμβρίου το αυτοκίνητό του σε μια ομάδα Ισραηλινών στρατών που φρουρούσαν τον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων αλ Αρούμπ, όχι μακριά από τον εβραϊκό οικισμό Γκους Ετζιόν, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τρεις εξ αυτών.

Μετά την επίθεση ο Παλαιστίνιος παραδόθηκε στην αστυνομία, όμως δήλωσε ότι δεν επρόκειτο για επίθεση, αλλά για ατύχημα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης