Ιταλός ΥΠΕΞ: Δεν είναι ώρα να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος

Ιταλός ΥΠΕΞ: Δεν είναι ώρα να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος

«Η αναγνώριση της Παλαιστίνης είναι στο τραπέζι (...) είναι σωστό να το συζητάμε, όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε όταν θα είναι πιο χρήσιμο», ανέφερε 

Ιταλός ΥΠΕΞ: Δεν είναι ώρα να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος
Οι περισσότερες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνούν ότι η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους δεν είναι καλή ιδέα αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Τζεντιλόνι έκανε τις δηλώσεις αυτές μία ημέρα αφού οι Ισπανοί βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση της χώρας να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, μόνο όμως όταν Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί διαπραγματευθούν μια λύση στη μακρά διένεξή τους. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Σουηδία είχε αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

«Η αναγνώριση της Παλαιστίνης είναι στο τραπέζι (...) είναι σωστό να το συζητάμε, όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε όταν θα είναι πιο χρήσιμο», σημείωσε ο Τζεντιλόνι.

Κλείσιμο
«Η θέση της Ιταλίας είναι ίδια με αυτή των κυριότερων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, εκτός της Σουηδίας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Ριάντ αλ Μάλικι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου, ο Τζεντιλόνι είπε στον αλ Μάλικι ότι προτεραιότητα της Ιταλίας είναι η επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και όχι η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης