Ιταλία: Διασώθηκαν 2.350 μετανάστες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Ιταλία: Διασώθηκαν 2.350 μετανάστες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

«Μέχρι τον Φεβρουάριο, αντί να έχουμε ένα ή δύο πλοιάρια κάθε φορά, ενδέχεται να φτάνουν τα 12 ή 15» σχολίασε ο Μάρτιν Σουέρεμπ, ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Μάλτας

Ιταλία: Διασώθηκαν 2.350 μετανάστες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο
Στη διάσωση 2.350 μεταναστών προχώρησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Μεσόγειο οι ιταλικές αρχές. Επίσης περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο ναυτικό διάδρομο μεταξύ της Λιβύης και της Σικελίας.

Αυτό δείχνει, αναφέρουν αξιωματούχοι ότι η αναστολή της επιχείρησης Mare Nostrum δεν αποθαρρύνει τους επίδοξους μετανάστες από το να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την Ευρώπη.

«Είναι προφανές ότι αυτό θα συνεχιστεί» σχολίασε ο Μάρτιν Σουέρεμπ, ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Μάλτας, ο οποίος πλέον είναι επικεφαλής μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά μετανάστες.

Κλείσιμο
«Μέχρι τον Φεβρουάριο, αντί να έχουμε ένα ή δύο πλοιάρια κάθε φορά, ενδέχεται να φτάνουν τα 12 ή 15», πρόσθεσε, εκφράζοντας φόβους ότι ενδέχεται να επαναληφθούν τραγωδίες όπως αυτή πέρυσι στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα.

Σημειώνεται ότι από το καλοκαίρι του 2013 η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα μαζικών αφίξεων μεταναστών: Σχεδόν 8.000 το πρώτο εξάμηνο του 2013 και 35.000 το δεύτερο. Το 2014 κατά το πρώτο εξάμηνο έφτασαν στη χώρα 65.000 μετανάστες, ενώ συνολικά τη φετινή χρονιά αναμένονται 150.000 αφίξεις, δηλαδή 400 άνθρωποι ημερησίως.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης