Αγρια δολοφονημένος ο risk manager της Citi

Αγρια δολοφονημένος ο risk manager της Citi

O Shawn D. Miller βρέθηκε νεκρός μέσα στο στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, με κομμένο τον λαιμό

Αγρια δολοφονημένος ο risk manager της Citi
Ο 42χρονος μάνατζερ βρέθηκε νεκρός πριν από δύο ημέρες μέσα στη μπανιέρα του στην οδό Greenwich του Μανχάταν με τον λαιμό κομμένο απ' άκρη σ' άκρη, ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι είχε καταναλώσει ναρκωτικά και υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν ναρκωτικά, πιθανότατα, όπως γράφει η Daily Μail, ποσότητα μεθαμφεταμίνης.  Όπως ανακοινώθηκε  από την αστυνομία της Νέας Υόρκης διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, στον τόπο της τραγωδίας δεν βρέθηκε μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο που θα μπορούσε να τραυματίσει τον  Miller, κάτι που παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.



Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα που εθεάθη να καβγαδίζει στο ασανσέρ με τον Miller στις 15 Νοεμβρίου, λίγο πριν την ώρα θανάτου του. Στη συνέχεια ο άγνωστος εθεάθη να φεύγει μόνος του από το κτήριο.



Ο Miller “ήταν σεβαστό πρόσωπο στη Citi και γενικά στην αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ως ακούραστος υπέρμαχος των περιβαλλοντικών και βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών”, ανέφεραν σε σημείωμα προς τους εργαζομένους τα μέλη του ΔΣ της τράπεζας. “Αποτελεί μεγάλη απώλεια για όλους όσοι τον γνώριζαν”.




Οι αστυνομικές έρευνες δεν εντόπισαν όπλα ή σημάδια παραβίασης στο διαμέρισμα του εκλιπόντος. Ο θυρωρός του κτηρίου ήταν εκείνος που ανακάλυψε το πτώμα, όταν ειδοποιήθηκε από τον σύντροφο του Miller ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Σύμφωνα πάντως με τις έρευνες, τη μέρα του θανάτου του,  ο Miller είχε “ψαρέψει” έναν άγνωστο από το Διαδίκτυο με σκοπό το σεξ.

Ο Miller είχε ως αντικείμενο να συμβουλεύει στελέχη και πελάτες σε θέματα βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών και κοινωνικών  πολιτικών που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξόρυξη, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Βοηθούσε επίσης στην επίβλεψη της ανάπτυξης και της εφαρμογής των πολιτικών αυτών σε πάνω από 100 χώρες.

Το 1995 προσελήφθη στην International Finance Corp., το σκέλος των ιδιωτικών επενδύσεων της World Bank Group, όπου βοηθούσε στην εκτίμηση του οικονομικού ρίσκου στις αναδυόμενες αγορές.

Στη Citigroup εντάχθηκε στη  Citigroup το 2004 στο πλαίσιο του εγχειρήματος της τράπεζας  να εφαρμόσει μια σειρά από πρακτικές αειδφορίας στη βιομηχανία που έγινε γνωστό ως Equator Principles. Το 2007 κέρδισε και το βραβείο Sustainable Banking των Financial Times

Ήταν κάτοχος μεταπτυχιακού στις διεθνείς σχέσεις που πήρε από το Maxwell School of Citizenship & Public Affairs στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης