Στο σφυρί το καπέλο του Ναπολέοντα

Στο σφυρί το καπέλο του Ναπολέοντα

Εκτός από το καπέλο του Ναπολέοντα, τα κεντημένα υποδήματα που φορούσε ο γιος του όταν βαφτίστηκε και τα γάντια που άφησε σε μία άμαξα μετά τη μάχη του Βατερλό είναι μερικά από τα ιστορικά αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν - Η εκτιμώμενη αξία των αντικειμένων που θα βγουν σε δημοπρασία υπολογίζεται σε 4-5 εκατομμύρια ευρώ

Στο σφυρί το καπέλο του Ναπολέοντα
Ένα από τα πιο ιστορικά καπέλα όλων των εποχών, το καπέλο του στρατηγού και αυτοκράτορα της Γαλλίας, Ναπολέοντα Βοναπάρτη, βγαίνει στο σφυρί το Σαββατοκύριακο, σε οίκο δημοπρασίας στο Φοντενεμπλό του Παρισιού. 

Εκτός από το καπέλο του Ναπολέοντα, τα κεντημένα υποδήματα που φορούσε ο γιος του όταν βαφτίστηκε και τα γάντια που άφησε σε μία άμαξα μετά τη μάχη του Βατερλό είναι μερικά από τα ιστορικά αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν αύριο και μεθαύριο. 

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «CNN», πρόκειται για περίπου χίλια αντικείμενα που σχετίζονται με τον Ναπολέοντα και συνέλεξε ο Λουδοβίκος ο 2ος, παππούς του σημερινού πρίγκιπα του Μονακό Αλβέρτο, από το 1895 ως το 1920. Τώρα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος τα βγάζει στο σφυρί για να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του παλατιού του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Κλείσιμο
«Εξαιτίας της απαραίτητης ανακαίνισης του Παλατιού του Μονακό, που θα ενισχύσει την πολιτιστική μας κληρονομιά, προτιμώ να δώσω νέα ζωή σε αυτή τη συλλογή αντικειμένων και κειμηλίων, παρά να τα βλέπω να παραμένουν στο σκοτάδι», εξήγησε ο Αλβέρτος.

Η εκτιμώμενη αξία των αντικειμένων που θα βγουν σε δημοπρασία υπολογίζεται σε 4-5 εκατομμύρια ευρώ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης