Τούρκοι αρχιτέκτονες ζητούν από τον Πάπα να μην επισκεφθεί το παλάτι του Ερντογάν

Τούρκοι αρχιτέκτονες ζητούν από τον Πάπα να μην επισκεφθεί το παλάτι του Ερντογάν

Το τεχνικό επιμελητήριο αρχιτεκτόνων της Τουρκίας επικαλέστηκε τις παρατυπίες για την κατασκευή του «Ak Saray»

Τούρκοι αρχιτέκτονες ζητούν από τον Πάπα να μην επισκεφθεί το παλάτι του Ερντογάν
Λίγες εβδομάδες πριν ο Πάπας μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί Τούρκους αξιωματούχους και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το τεχνικό επιμελητήριο αρχιτεκτόνων της Τουρκίας κάλεσε τον ποντίφικα να μην πραγματοποιήσει επίσκεψη στο παλάτι του Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Cihan με επιστολή τους ομάδα Τούρκων αρχιτεκτόνων ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να μην επισκεφθεί το «Ak Saray», καθώς όπως επισημαίνουν έχει κατασκευαστεί παράτυπα, δίχως την απαραίτητη άδεια.

Στην επιστολή τους επισύναψαν και έγγραφα που αποδεικνύουν πως η κατασκευή του πολυτελούς κτιρίου του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιήθηκε παρανόμως, επισημαίνοντας πως διοικητικό δικαστήριο είχε διατάξει την παύση του έργου επειδή το κτίριο βρισκόταν σε οικολογικά προστατευόμενο πάρκο.

Μάλιστα, ζήτησαν συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην πρεσβεία του Βατικανού στην Άγκυρα μετά την άφιξή του στη χώρα στις 28 Νοεμβρίου.
Την ίδια ώρα, ανέφεραν ότι σκοπεύουν να στείλουν ανάλογες επιστολές σε προέδρους και πρέσβεις ώστε να αποτρέψουν την νομιμοποίηση του «Ak Saray».

Κλείσιμο
Η επικεφαλής του τεχνικού επιμελητηρίου αρχιτεκτόνων της Τουρκίας, Τεζτζάν Καρακούς Τζαντάν μιλώντας στον τουρκικό Τύπο, δήλωσε: «Συνεχίζουμε το νομικό αγώνα μας σε διεθνές επίπεδο. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε».

Παρόλα αυτά, ο Ερντογάν όταν το δικαστήριο αποφάνθηκε πως το έργο έπρεπε να σταματήσει είχε απαντήσει με το ύφος που τον χαρακτηρίζει: «Αφήστε τους να το κατεδαφίσουν αν έχουν αρκετή δύναμη. Δε θα μπορέσουν να το σταματήσουν. Θα το ανοίξω και θα μείνω μέσα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης