Μαύροι, γκέι και Εβραίοι στη νέα Κου Κλουξ Κλαν;

Μαύροι, γκέι και Εβραίοι στη νέα Κου Κλουξ Κλαν;

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργάνωσης στόχος δεν είναι η λευκή ανωτερότητα αλλά η ισχυρή Αμερική - Για «φάρσα» κάνουν λόγο οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Μαύροι, γκέι και Εβραίοι στη νέα Κου Κλουξ Κλαν;
Τα μέλη της βρίσκονται πίσω από εγκλήματα, εμπρησμούς, βασανισμούς μαύρων με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της ανωτερότητας της λευκής φυλής από τη μαύρη «απειλή»… Η Κου Κλουξ Κλαν που διένυσε διαφόρους περιόδους βίαιης δράσης στις ΗΠΑ ανά δεκαετίες, περνάει σε μία νέα φάση σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Τζον Άμπαρ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των International Business Times, η ρατσιστική οργάνωση κάνει ένα πρωτοφανές άνοιγμα για τα δεδομένα της δίνοντας το «πράσινο φως» ακόμα και σε μαύρους, σε ομοφυλόφιλους, ισπανόφωνους Αμερικανούς και Εβραίους που επιθυμούν να ενταχθούν στους κόλπους της.

Ο Άμπαρ τονίζει πως οι αγριότητες ανήκουν στο παρελθόν και πως πλέον η νέα Κου Κλουξ Κλαν που θα φέρει την ονομασία Rocky Mountain Knights θα απέχει κατά πολύ από τις σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της οργάνωσης. Άλλωστε, όπως επισημαίνει σκοπός δεν είναι η λευκή ανωτερότητα, αλλά η ισχυρή Αμερική.

Κλείσιμο
«Η Κου Κλουξ Κλαν απευθύνεται στην ισχυρή Αμερική. Η λευκή ανωτερότητα αντιπροσωπεύει την παλιά Κλαν. Αυτή είναι η Νέα Κλαν», τόνισε ο Άμπαρ, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την πρόθεσή του να νομιμοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας, να επιτραπούν οι αμβλώσεις, αλλά και να καταργηθεί η θανατική ποινή. Όλα αυτά, ενώ μέχρι πριν δύο χρόνια στην οργάνωση είχαν καταγραφεί 5.000-8.000 μέλη.

Ο επικεφαλής της νέας Κλαν πάντως τονίζει πως υπάρχουν προϋποθέσεις για τα νέα μέλη, τα οποία πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, να ζουν στην περιοχή της Κασκάντια και να φορούν τη λευκή στολή της οργάνωσης με τις κουκούλες.

Βέβαια, η… μετριοπάθεια που επιδεικνύει ο φιλόδοξος ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν δεν φαίνεται να πείθει τους Αμερικανούς, με της Ρέιτσελ Κάρολ-Ρίβας, εκπρόσωπο της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Montana Human Rights Network να δηλώνει: «Αν ο Τζον Άμπαρ είχε πραγματικά αλλάξει, θα απέρριπτε την ταμπέλα της ΚΚΚ. Ξέρουν ότι οι πεποιθήσεις τους δεν είναι δημοφιλείς, έτσι προσπαθούν να φανούν μετριοπαθείς. Πιστεύω πως πρόκειται για φάρσα. Η αποστολή μας τα τελευταία 24 χρόνια είναι να ρίχνουμε φως στο μίσος».

Ωστόσο, ακόμα και πιο σκληροπυρηνικά μέλη της ΚΚΚ αντιδρούν στην αλλαγή, με το υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης, Μπράντλει Τζένκινς, όπως επισημαίνουν οι International Business Times, να υποστηρίζει ότι ο Άμπαρ πάει κόντρα σε όσα πρεσβεύει η Κου Κλουξ Κλαν και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις αλλαγές για να προωθήσει την πολιτική του καριέρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης