Συρία: Χτύπησαν ξανά το Μέτωπο Αλ Νούσρα οι ΗΠΑ

Συρία: Χτύπησαν ξανά το Μέτωπο Αλ Νούσρα οι ΗΠΑ

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο ένα γραφείο κι ένα όχημα που χρησιμοποιείται από το Μέτωπο Αλ Νούσρα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Συρία: Χτύπησαν ξανά το Μέτωπο Αλ Νούσρα οι ΗΠΑ
Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, οργάνωση, συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, έβαλαν στο στόχαστρό τους στη διάρκεια της νύχτας οι αεροπορικές δυνάμεις του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο ένα γραφείο κι ένα όχημα που χρησιμοποιείται από το Μέτωπο Αλ Νούσρα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης ότι για πρώτη φορά επλήγησαν στόχοι και έτερης ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης, της Αχράρ Αλ Σαμ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντουλραχμάν, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το Μέτωπο Αλ Νούσρα γίνεται στόχος των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών.

Η πρώτη ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου - πρώτη ημέρα των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία που εντάσσονται στη στρατηγική της Ουάσινγκτον για «αποδυνάμωση και καταστροφή» του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η συγκεκριμένη επίθεση είχε στόχο βετεράνους της Αλ Κάιντα, της αποκαλούμενης οργάνωσης Χορασάν.

Την περασμένη εβδομάδα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα ανέλαβε τον έλεγχο περιοχών της επαρχίας Ιντλίμπ από τον υποστηριζόμενο από τη Δύση ηγέτη του Συριακού Επαναστατικού Μετώπου Τζαμάλ Μααρούφ, στη βόρεια Συρία και κατέσχεσε τα όπλα του.

Επίσης, κατέλαβε θέσεις του Κινήματος Χαζμ, το οποίο έχει επίσης αραβική και δυτική στήριξη.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα εθεωρείτο κάποτε η ισχυρότερη ένοπλη οργάνωση στη Συρία, ωστόσο το 2014 επισκιάστηκε από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της βόρειας και ανατολικής Συρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης