ΗΠΑ: Βρίσκεται παράνομα σε κέντρο κράτησης μεταναστών επί... τρία χρόνια!

ΗΠΑ: Βρίσκεται παράνομα σε κέντρο κράτησης μεταναστών επί... τρία χρόνια!

Ένας άντρας από την Τζαμάικα μήνυσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για παράνομη κράτησή του σε κέντρο μεταναστών - Το 2002 είχε λάβει την αμερικανική υπηκοότητα

ΗΠΑ: Βρίσκεται παράνομα σε κέντρο κράτησης μεταναστών επί... τρία χρόνια!
Επί μια τριετία κρατείται αναμένοντας απέλαση, ενώ είναι Αμερικανός πολίτης.

Έχει περάσει τρία χρόνια σε ειδικό χώρο κράτησης στη Νέα Υόρκη, αναμένοντας να απελαθεί. Ο λόγος για τον Νταβίνο Γουότσον, που πήρε την αμερικανική υπηκοότητα από το 2002! Γι' αυτό το λόγο και για το γεγονός πως οι υπεύθυνοι δεν έκαναν το παραμικρό για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του, ο γεννημένος στη Τζαμάικα, άνδρας, κατέθεσε μήνυση κατά του αμερικανικού κράτους και αρκετών υπαλλήλων του τμήματος μετανάστευσης για παράνομη κράτησή του.

Ο Γουότσον, το 2007, δήλωσε ένοχος για πώληση κοκαΐνης και πέρασε 8 μήνες στη φυλακή, μέσω ενός προγράμματος για νεαρούς παραβάτες, αλλά η έκκληση ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου για μεταγωγή του Γουότσον από σωφρονιστικό ίδρυμα σε κέντρο κράτησης μεταναστών έγινε χωρίς περαιτέρω έρευνα.

Κλείσιμο
Ένας από τους δικηγόρους του Γουότσον δήλωσε ανήσυχος για το γεγονός πώς μπόρεσε να κρατηθεί ο πελάτης του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο παρελθόν οι αμερικανικές αρχές, έχουν στείλει λανθασμένα 834 Αμερικανούς πολίτες και 28.489 μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ σε κέντρα κράτησης μεταναστών σε διάστημα τεσσάρων ετών. Συνήθως όμως η κράτηση διαρκούσε μερικές ή κάποιες εβδομάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης