Μαλαισία: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή για τη μοιραία πτήση MH370

Μαλαισία: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή για τη μοιραία πτήση MH370

Από δύο παιδιά ενός επιβάτη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο

Μαλαισία: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή για τη μοιραία πτήση MH370
Η πρώτη αγωγή κατά των μαλαισιανών αερογραμμών κατατέθηκε από τα δύο παιδιά ενός επιβάτη της μοιραίας πτήσης MH370 που εξαφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο ενώ εκτελούσε δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο.

Τα δυο αγόρια ηλικίας 13 και 14 ετών κατέθεσαν την αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαλαισίας μηνύοντας τους επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του τμήματος Μετανάστευσης και την αεροπορική εταιρία. 

Τα παιδιά ζητούν οικονομική αποζημίωση για την απώλεια της ζωής του πατέρα τους και για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν, υποστηρίζοντας ότι η αεροπορική εταιρεία έχει παραβιάσει κάθε συμφωνία για την εγγύηση ασφαλούς ταξιδιού για τον πατέρα τους έως το Πεκίνο.

Ο 41χρονος Ζι- Ζινγκ Γιανγκ πατέρας των παιδιών ήταν στην πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο η οποία μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα, όταν εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014. 

Η εξαφάνιση του αεροσκάφους ήταν μία από τις δύο μεγάλες καταστροφές που έπληξαν εφέτος τις μαλαισιανές αερογραμμές οι οποίες θα ιδιωτικοποιηθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Κλείσιμο
Η κρίση της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας επιδεινώθηκε στις 17 Ιουλίου, όταν ένα άλλο τζετ της πτήσης MH17 καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία, σκοτώνοντας και τους 298 επιβαίνοντες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης