Ιταλία: Με πρόστιμο τιμωρήθηκε επιβάτης που έκανε «πλάκα» για τον Έμπολα

Ιταλία: Με πρόστιμο τιμωρήθηκε επιβάτης που έκανε «πλάκα» για τον Έμπολα

«Θα μπορούσε να συγκριθεί με κάποιον που γράφει σε μία χαρτοπετσέτα “υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο”», δήλωσε ο εισαγγελέας

Ιταλία: Με πρόστιμο τιμωρήθηκε επιβάτης που έκανε «πλάκα» για τον Έμπολα
Ακριβά κόστισε το... αστείο που έκανε ένας Ιταλός επιχειρηματίας με την κόρη του την ώρα που πετούσε με την ιρλανδική αεροπορική εταιρία Aer Lingus.

Ο 56χρονος Ρομπέρτο Μπινάσκι ταξίδευε με την οικογένειά του από το Μιλάνο με προορισμό την Ιρλανδία για να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο.

Ωστόσο, το ταξίδι εξελίχθηκε επεισοδιακά καθώς ο άνδρας έγραψε στα αγγλικά σε ένα πλαστικό ποτήρι τη φράση «Προσοχή Έμπολα», αστειευόμενος με την κόρη του.
Κλείσιμο

Όταν ένας αεροσυνοδός, όμως, είδε το ποτήρι ρώτησε σε ποιον ανήκει και όταν ο Μπινάσκι απάντησε ότι είναι δικό του, ενημέρωσε τον κυβερνήτη, ο οποίος στη συνέχεια ειδοποίησε τις αρχές του αεροδρομίου της Ιρλανδίας όπου αναμενόταν να προσγειωθεί το αεροσκάφος. 

Μόλις έφτασαν στην Ιρλανδία, ο Μπινάκσι οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στον εισαγγελέα, όπου δήλωσε ότι ήθελε απλώς να κάνει ένα αστείο στην κόρη του.

Παρόλα αυτά, για τη φράση αυτή καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ καθώς όπως αναφέρουν οι Irish Times που επικαλούνται δηλώσεις του εισαγγελέα «πρόκειται για σοβαρό αδίκημα την ώρα που επικρατεί φόβος για την εξάπλωση του ιού. Πιστεύω θα μπορούσε να συγκριθεί με κάποιον που γράφει σε μία χαρτοπετσέτα “υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο”».

Όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα θα καταβληθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση, ενώ όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ο Μπινάσκι κινδύνευσε να οδηγηθεί στη φυλακή.

Μάλιστα, οι 142 επιβαίνοντες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης