Ρουκέτα από τη Γάζα έπληξε το νότιο Ισραήλ

Ρουκέτα από τη Γάζα έπληξε το νότιο Ισραήλ

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν υπάρχουν θύματα - Στρατιωτική απάντηση ζητά το Συμβούλιο του Εσκόλ 



Ρουκέτα από τη Γάζα έπληξε το νότιο Ισραήλ
Μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε το νότιο τμήμα του Ισραήλ, σύμφωνα δηλώσες εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού.

«Μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε την περιοχή Εσκχόλ στο νότιο Ισραήλ», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη ρουκέτα που πέφτει σε ισραηλινό έδαφος από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος δεν ανέφερε ποια θα είναι η αντίδραση του ισραηλινού στρατού στην πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε παρά την ισχύουσα κατάπαυση του πυρός.

Κλείσιμο
Λίγες ώρες μετά, πάντως, ο επικεφαλής του Συμβουλίου του Εσκόλ, Χαίμ Γελίν, απαίτησε την στρατιωτική απάντηση στη ρουκέτα που εκτοξεύθηκε.
«Δε μας ενδιαφέρει ποιος την εκτόξευσε, αν πρόκειται για τη Χαμάς ή άλλες οργανώσεις. Απαιτούμε στρατιωτική απάντηση στις επιθέσεις κατά των πολιτών του Ισραήλ», επισήμανε ο Γελίν. 

Το ισλαμικό κίνημα της Χαμάς και η κυβέρνηση του Ισραήλ κατέληξαν στις 26 Αυγούστου σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, τερματίζοντας τις εχθροπραξίες των πενήντα ημερών του περασμένου καλοκαιριού όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 2.140 Παλαιστίνιοι ως επί το πλείστον άμαχοι και 73 Ισραηλινοί, κυρίως στρατιώτες.

Και οι δυο πλευρές αναμένεται σύντομα να επαναλάβουν τις έμμεσες συνομιλίες στο Κάιρο για την συνέχιση της κατάπαυσης του πυρός.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης