Μέρκελ σε Πούτιν: Παράνομες οι εκλογές στην ανατολική Ουκρανία

Μέρκελ σε Πούτιν: Παράνομες οι εκλογές στην ανατολική Ουκρανία

Το αποτέλεσμά τους δεν θα αναγνωριστεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες, δήλωσε εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου 

Μέρκελ σε Πούτιν: Παράνομες οι εκλογές στην ανατολική Ουκρανία
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι οι εκλογές τις οποίες προγραμματίζουν να διεξαγάγουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία την Κυριακή θεωρεί πως είναι παράνομες και το αποτέλεσμά τους δεν θα αναγνωριστεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός της.

Η Μέρκελ και ο Πούτιν είχαν μια κοινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Γκέοργκ Στράιτερ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης αυτής εκφράστηκαν αποκλίνουσες απόψεις για τις «λεγόμενες εκλογές» στις αυτοανακηρυγμένες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Κλείσιμο
«Οι Μέρκελ και Ολάντ υπογράμμισαν ότι μπορεί να διεξαχθεί μόνον μια ψηφοφορία, η οποία πρέπει να συμμορφώνεται προς τον ουκρανικό νόμο», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε πως το Βερολίνο κρίνει ότι η διαδικασία της Κυριακής θα παραβιάσει τη συμφωνία του Μινσκ και θα περιπλέξει περαιτέρω τις προσπάθειες διευθέτησης της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

«Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θα αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες εκλογές», επέμεινε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ενιαία στάση σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό και συμφώνησαν σχετικά στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης