Παρίσι: Εκρήξεις και πυρκαγιά στο κτίριο της γαλλικής ραδιοφωνίας

Παρίσι: Εκρήξεις και πυρκαγιά στο κτίριο της γαλλικής ραδιοφωνίας

Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν στον έβδομο και όγδοο όροφο του κτιρίου, ενώ άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους δεν σήμανε συναγερμός


Παρίσι: Εκρήξεις και πυρκαγιά στο κτίριο της γαλλικής ραδιοφωνίας
Αναστάτωση επικράτησε την Παρασκευή στο Παρίσι όπου το μεσημέρι ακούστηκαν εκρήξεις και ξέσπασε μια μεγάλη πυρκαγιά στο κτίριο της δημόσιας γαλλικής ραδιοφωνίας, Radio France, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα, στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Στο σημείο έσπευσαν 16 πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικοί, ενώ όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, πυκνοί καπνοί έβγαιναν από τους τελευταίους ορόφους του κτιρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde», οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν στον έβδομο και όγδοο όροφο του κτιρίου, ενώ όπως επισημαίνει η «Liberation», άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους δεν σήμανε συναγερμός.

Ευτυχώς, πάντως, δεν υπήρξαν τραυματίες ή νεκροί, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και με απόλυτη ασφάλεια.

Κλείσιμο


Σημειώνεται ότι αμέσως μετά τις εκρήξεις, τα προγράμματα των ραδιοφωνικών δικτύων «France Info», «France Ιnter» και «France Culture» σταμάτησαν να μεταδίδονται.

«Βρισκόμασταν στη μέση του προγράμματος και ξαφνικά μας ζητήθηκε να εκκενώσουμε άμεσα το κτίριο», ανέφερε η δημοσιογράφος Κριστίν Μονκλά η οποία  πρόσθεσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι όλοι οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, χρησιμοποιώντας τα σκαλιά.

Πάντως, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μπενζαμίν Ιλί, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα σημείο του κτιρίου στο οποίο, το τελευταίο διάστημα, διεξάγονταν εργασίες...
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης