Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ούτε η Εύα Λονγκόρια δεν σώζει τον Ομπάμα!

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ούτε η Εύα Λονγκόρια δεν σώζει τον Ομπάμα!

Ιστορικές απώλειες για το Δημοκρατικό Κόμμα «βλέπουν» οι πολιτικοί αναλυτές

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ούτε η Εύα Λονγκόρια δεν σώζει τον Ομπάμα!
Για ιστορικές απώλειες του Δημοκρατικού Κόμματος στις πιο ακριβές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ -θα κοστίσουν συνολικά τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια- κάνουν λόγο πολιτικοί αναλυτές, με τον Μπαράκ Ομπάμα να γίνεται φιγούρα σε κολοκύθα για το Halloween.

Οι ενδιάμεσες εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 4 Νοεμβρίου, έβγαλαν στους δρόμους του Τέξας την Πορτορικανή σταρ του Χόλιγουντ, που έγινε δημοφιλής από τη σειρά "Νοικοκυρές σε απόγνωση", Εύα Λονγκόρια . Η πανέμορφη ηθοποιός εθεάθη να βγάζει selfies, στηρίζοντας τους Δημοκρατικούς υποψηφίους.

Για τον αμερικανικό Τύπο, ο ένοικος του Λευκού Οίκου κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα εχθρικό Κογκρέσο την ερχόμενη Τρίτη.
  
Κλείσιμο
Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν 36 νέους γερουσιαστές, την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται μόλις έξι έδρες, για να ανακτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς, που θα τους επιτρέψει να μπλοκάρουν οποιαδήποτε αμφιλεγόμενη νομοθεσία προσπαθεί να περάσει ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Οι περισσότερες από τις 36 αναμετρήσεις είναι αμφίρροπες, γεγονός που δικαιολογεί τα 4.000.000.000 δολάρια που αναμένεται να δαπανηθούν για την προεκλογική εκστρατεία, την ακριβότερη στην ιστορία των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, όπως γράφει η "Wall Street Journal".

Στις τάξεις των νέων, η αδιαφορία είναι διάχυτη και, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού “The Economist”, αν και στην αντίστοιχη διαδικασία του 2010 άσκησε το δικαίωμά του μόλις ο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους, ηλικίας 18-29 ετών, αυτή τη φορά,το ποσοστό της αποχής αναμένεται να είναι μεγαλύτερο.

H αναμέτρηση, σύμφωνα με τη "New York Post", έχει φέρει στην επιφάνεια όλες τις παθογένειες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής: τις υπέρογκες εκλογικές δαπάνες, αλλά και τα πολιτικά "τζάκια".

Στην Τζόρτζια, για παράδειγμα, αναμετρώνται για τη Γερουσία η Μισέλ Ναν, ο πατέρας της οποίας, Σαμ Ναν, ήταν επίσης γερουσιαστής στην ίδια πολιτεία, και ο Ντέιβιντ Περντιού, ο ξάδελφος του οποίου, Σόνι, υπήρξε κυβερνήτης.

Την ίδια ώρα, η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου έχει ολισθήσει στο 42%, επηρεάζοντας άμεσα τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μόλις ένας στους δέκα Αμερικανούς θεωρεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει χειριστεί αποτελεσματικά την οικονομία και τα δύο τρίτα δηλώνουν απογοητευμένοι από την κατεύθυνσή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης