ΗΠΑ προς Ιράκ: Συνεργαστείτε με τους σουνίτες

ΗΠΑ προς Ιράκ: Συνεργαστείτε με τους σουνίτες

Ενώ οι Κούρδοι Πεσμεργκά από το Ιράκ που βρίσκονται ήδη στο Κομπάνι της Συρίας, ετοιμάζουν την επίθεσή τους κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους

ΗΠΑ προς Ιράκ: Συνεργαστείτε με τους σουνίτες
Η ιρακινή κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργαστεί με τις φυλές των σουνιτών για να αντιμετωπίσει την απειλή των τζιχαντιστών, επισημαίνει η Ουάσινγκτον, την ώρα που Κούρδοι Πεσμεργκά από το Ιράκ που βρίσκονται ήδη στον κουρδικό θύλακα Κομπάνι της Συρίας, ετοιμάζουν την επίθεσή τους κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Κι ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι "δείχνουν" στην ιρακινή κυβέρνηση πως θα πρέπει να συνεργαστεί με τις φυλές των σουνιτών για να περιορίσουν τους τζιχαντιστές οι οποίοι προσπαθούν να αναλάβουν υπό τον έλεγχο τους όλο και περισσότερα τμήματα της χώρας του Σαντάμ Χουσείν, οι ηγέτες των σουνιτικών φυλών καταγγέλλουν ότι, ο σιίτης πρωθυπουργός, Χάιντερ Αλ Αμπάντι απέτυχε να παραδώσει οπλισμό που θα επέτρεπε στις φυλές να αντιμετωπίσουν τα εξελιγμένα όπλα που διαθέτει το Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα, ένας εκ των ηγετών σουνιτικής φυλής, ο σείχης Νάιμ αλ Γκαούντ, κούνησε το... δάκτυλο στην Ουάσινγκτον δηλώνοντας πως "οι Αμερικανοί είναι όλα λόγια και όχι δράση".

Κλείσιμο
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται λίγες ώρες μετά την εκτέλεση τουλάχιστον 220 μελών μιας σουνιτικής φυλής από μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Σύμφωνα με το Reuters, η φυλή ήταν αντίθετη στην κατάληψη εδαφών από τους τζχαντιστές δυτικά της Βαγδάτης. Όπως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, το τελευταίο 24ωρο, οι ιρακινές αρχές εντόπισαν δύο μαζικούς τάφους με συνολικά 300 σορούς μελών της σουνιτικής φυλής Αλμπού Νιμρ. Τα θύματα, άνδρες μεταξύ 18 και 55 ετών, είχαν δεχθεί σφαίρες από κοντά.

Οι σοροί περισσότερων από 70 μελών της φυλής βρέθηκαν κοντά στην πόλη Χιτ, στην επαρχία Ανμπαρ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα περισσότερα από τα θύματα ανήκαν στην αστυνομία ή σε ένοπλη οργάνωση που τάσσεται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρει η "Wall Street Journal", οι τζιχαντιστές διέταξαν τα μέλη της φυλής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταβούν στην πόλη Χιτ, υποσχόμενοι "ασφαλή διέλευση". Όταν, όμως, έφτασαν εκεί, τους έπιασαν και τους σκότωσαν. Ο δεύτερος μαζικός τάφος ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη Ραμάντι, επίσης στην επαρχία Ανμπαρ, όπου βρέθηκαν 150 σοροί μελών της ίδιας φυλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης