ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από τη Δ. Αφρική

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από τη Δ. Αφρική

Μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επιλέγουν να περάσουν τις 21 ημέρες -που αποτελεί τη μέγιστη περίοδο επώασης του Έμπολα- στην Ευρώπη για να αποφύγουν το αρνητικό κλίμα στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από τη Δ. Αφρική
Η υποχρεωτική καραντίνα που έχουν επιβάλει πολλές πολιτείες των ΗΠΑ σε γιατρούς και νοσηλευτές που επιστρέφουν από χώρες της Δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί από τον ιό Έμπολα -Λιβερία, Γουινέα, Σιέρα Λεόνε- δημιουργούν «αρνητικές εντυπώσεις» στις αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Μέλη της οργάνωσης δήλωσαν ότι συζητείται το ενδεχόμενο να μειωθεί ο χρόνος ορισμένων αποστολών, ενώ ορισμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας καθυστερούν την επιστροφή τους στις ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Συγκεκριμένα, επιλέγουν να περάσουν το διάστημα των 21 ημερών που αποτελεί τη μέγιστη περίοδο επώασης του ιού σε χώρες της Ευρώπης, καθώς επιδιώκουν να αποφύγουν το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των κανόνων καραντίνας.

Κλείσιμο
Το αμφιλεγόμενο μέτρο της προληπτικής καραντίνας τέθηκε σε ισχύ σε κάποιες αμερικανικές πολιτείες μετά την επιστροφή του Κρεγκ Σπένσερ, ενός Αμερικανού γιατρού που εισήχθη σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, αφού διαγνώστηκε πως είχε προσβληθεί από τον ιό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης