Για πρώτη φορά στην τηλεόραση ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

Για πρώτη φορά στην τηλεόραση ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

Τηλεοπτική συνέντευξη στο δίκτυο Fox News έδωσε ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε τον επί χρόνια «Νούμερο Ένα» εχθρό της Αμερικής

Για πρώτη φορά στην τηλεόραση ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν
Μια συνέντευξη που αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ θα προβάλλει το αμερικανικό δίκτυο Fox News τον Νοέμβριο. Όπως ανακοινώθηκε, μιλά για πρώτη φορά στην τηλεόραση ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον υπ' αριθμόν ένα εχθρό της Αμερικής για σχεδόν μία δεκαετία.

Η ταυτότητα του άντρα των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που πάτησε τη σκανδάλη και εκτέλεσε τον Μπιν Λάντεν τον Μάιο του 2011 κρατείται έως τώρα μυστική για λόγους ασφαλείας. Είναι όμως γνωστός με το ψευδώνυμο «The Shooter», «Ο Εκτελεστής», ενώ έχει μιλήσει άλλη μια φορά στα μέσα ενημέρωσης, συγκεκριμένα στο περιοδικό Esquire, χωρίς όμως να αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Fox News, η συνέντευξη θα προβληθεί σε δύο μέρη, στις 11 και 12 Νοεμβρίου, και κατά τη διάρκειά της, ο άντρας αυτός «θα αποκαλύψει την πορεία του έως ότου γίνει μέλος της επίλεκτης ομάδας "Navy Seal", της κορυφαίας των ΗΠΑ». Επίσης, θα αποκαλύψει ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του και τι συνέβη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπισμού και εκτέλεσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Τέλος, όπως αναφέρεται, «θα αποκαλύψει την ταυτότητά του και θα μιλήσει δημόσια για πρώτη φορά». Την συνέντευξη θα κάνει ο δημοσιογράφος του Fox News Peter Doocy.
Κλείσιμο



Στην συνέντευξή του στο Esquire τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο «Εκτελεστής» μίλησε για την μυστική επιχείρηση, που «είχε διάρκεια δύο λεπτά». Είπε ακόμα πως ο Μπιν Λάντεν ήταν πολύ ψηλότερος από ότι περίμενε, αδύνατος με κοντό μούσι και ξυρισμένο κεφάλο, ενώ κρατούσε μπροστά του τη γυναίκα του Αμάλ αλ-Σαντάχ και σε μικρή απόσταση βρισκόταν ένα όπλο τύπου AK47.

«Ο Εκτελεστής» είπε πως ο Μπιν Λάντεν και η γυναίκα του κάθονταν στα σκοτεινά και πως μπορούσαν να τους ακούσουν αλλά όχι να τους δουν. Αμέσως μετά, τον πυροβόλησε.

«Ήταν νεκρός. Δεν κουνιόταν. Η γλώσσα του ήταν έξω. Τον παρακολούθησα να παίρνει τις τελευταίες του αναπνοές, απλώς μερικές αντανακλαστικές ανάσες» είχε πει στο Esquire και καταλήγει: «Θυμάμαι ότι σκεφτόμουνα: Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ ή μήπως το χειρότερο»; 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης