Ρώσος υπ. Ενέργειας: Παραμένουμε αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου

Ρώσος υπ. Ενέργειας: Παραμένουμε αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου

Η παροχή στους ευρωπαίους καταναλωτές είναι σταθερή, τόνισε ο Αλεξάντερ Νόβακ μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Ουκρανία

Ρώσος υπ. Ενέργειας: Παραμένουμε αξιόπιστος πάροχος φυσικού αερίου
Η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει με αξιοπιστία φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ενώ η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της χώρας αυτής και της Ουκρανίας θα εξασφαλίσει τη σταθερή παροχή ενέργειας κατά την περίοδο του χειμώνα, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Ρωσία υπήρξε πάντα ένας αξιόπιστος πάροχος ενεργειακών πόρων για την Ευρώπη και τους λοιπούς καταναλωτές. Ήταν, είναι και θα είναι ένας αξιόπιστος πάροχος», δήλωσε ο Νόβακ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την υπογραφή της συμφωνίας για εφοδιασμό της Ουκρανίας με φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

«Η περίοδος του φθινοπώρου και του χειμώνα είναι πλέον ασφαλής (για την Ουκρανία) και η παροχή στους ευρωπαίους καταναλωτές είναι επίσης σταθερή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι μελλοντικές σχέσεις μας θα είναι εποικοδομητικές και ότι θα πληρούνται οι όροι των μεταξύ μας συμφωνιών», δήλωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης