Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για τη μάχη κατά του Έμπολα

Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για τη μάχη κατά του Έμπολα

Σύμφωνα με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ - «Αν τρέξουμε μπορούμε να πολεμήσουμε τον Έμπολα», τόνισε η Σαμάνθα Πάουερ

Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για τη μάχη κατά του Έμπολα
 

Μετά την επίσκεψή της στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σαμάνθα Πάουερ, πραγματοποίησε δηλώσεις από τις Βρυξέλλες για την πορεία της μάχης κατά της επιδημίας.

Η Πάουερ που ταξίδεψε σε Λιβερία, Γουινέα και Σιέρα Λεόνε δήλωσε πως η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση του ιού και επισήμανε πως υπάρχουν ανησυχητικά κενά στον τρόπο καταπολέμηση της ασθένειας στη Δυτική Αφρική.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η πρέσβειρα του ΟΗΕ εξήγησε ότι από τους λίγους γιατρούς που υπήρχαν στις περιοχές έχουν απομείνει ακόμα λιγότεροι εξαιτίας του ιού.

Κλείσιμο

«Καμία χώρα δε μπορεί να αντέξει το κόστος από τις επιπτώσεις του Έμπολα. Λίγοι κάνουν πολλά και πολλοί δεν κάνουν αρκετά», επισήμανε η Πάουερ.

Πρόσθεσε δε, ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις προσφέρουν όσο μπορούν, ενώ οι κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το έργο τους.

«Αν τρέξουμε μπορούμε να πολεμήσουμε τον Έμπολα», τόνισε και επισήμανε πως πριν το ξέσπασμα του ιού στη Λιβερία υπήρχαν 50 γιατροί, ενώ «στο νοσοκομείο των ΗΠΑ όπου νοσηλεύτηκε η νοσοκόμα που διαγνώστηκε με Έμπολα οι γιατροί ξεπερνούσαν τους 1.200».

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης