Εντόπισαν τμήμα του αεροπλάνου της Αμέλια Έρχαρτ;

Εντόπισαν τμήμα του αεροπλάνου της Αμέλια Έρχαρτ;

Ένα κομμάτι μέταλλο που εντόπισαν ερευνητές φαίνεται πως ανήκε στο μοιραίο αεροπλάνο της πρωτοπόρου της αεροπλοΐας Αμέλια Έρχαρτ

Εντόπισαν τμήμα του αεροπλάνου της Αμέλια Έρχαρτ;
Σύμφωνα με το δίκτυο Discovery η έρευνα που έγινε από την Διεθνή Ομάδα για την ιστορική Ανάκτηση Αεροσκαφών (TIGHAR) εστίασε και εξέτασε ενδελεχώς ένα μικρό κομμάτι φύλλο αλουμινίου, που εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, στην η ατόλη Νικουμαρόρο, το 1991. Η τοποθεσία θεωρείται πιθανή ως προς το σημείο που εξαφανίστηκε το αεροσκάφος της Έρχαρτ, ενώ επιχειρούσε να πετάξει γύρω από τη Γη, το 1937.  

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κομμάτι αυτό ταυτίζεται με το κομμάτι που επισκευάστηκε στο αεροπλάνο της Έρχαρτ κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο Μαϊάμι το 1937, λίγο καιρό πριν εξαφανιστεί.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα συντρίμμι αεροσκάφους που εντοπίζεται στο σημείο, ταυτίζεται με το αεροπλάνο της Αμέλιας Έρχαρτ» παρατηρεί το Discovery.

Κλείσιμο
Το κομμάτι που εντοπίστηκε το 1991:


Το αεροπλάνο της Έρχαρτ. Στον κόκκινο κύκλο το κομμάτι που επισκευάστηκε στο Μαϊάμι και που υποστηρίζουν πως εντόπισαν οι ερευνητές:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης