Βρετανία: Αναγκαία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία

Βρετανία: Αναγκαία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία

H Βρετανίδα βουλευτής Caroline Lucas έφερε στη Βουλή των Κονοτήτων σε δεύτερη ανάγνωση την πρόταση νόμου για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία της χώρας της

Βρετανία: Αναγκαία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία
Η Βρετανία είναι μια από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο που η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν υπάρχει ως μάθημα στα σχολεία, παρά τις προσπάθειες ορισμένων βουλευτών να εισαγάγουν αντίστοιχο νόμο στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Ετσι η Βρετανίδα βουλευτής των Πράσινων Caroline Lucas φέρνει σε δεύτερη ανάγνωση στη Βουλή των Κοινοτήτων την πρόταση νόμου για εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία της χώρας, η πρώτη ανάγνωση έγινε ήδη στις 7 Ιουλίου του 2014.

Όμως, εκτός από τα δημόσια σχολεία στη Βρετανία, που δεν έχουν ακόμα το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, υπάρχουν κάποια ιδιωτικά σχολεία που ήδη το έχουν εντάξει και εισπράττουν το ενδιαφέρον των μαθητών.

Κλείσιμο
Η βρετανική εφημερίδα Guardian παρουσιάζει το κολέγιο του Milton Keynes, στο οποίο ήδη η Antonietta Moch, είναι η δασκάλα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε μια τάξη οκτώ αγοριών και πέντε κοριτσιών, ηλικίας 17 με 18 ετών.

Η Moch διδάσκει στα παιδιά την  χρήση του προφυλακτικού, τους μιλάει για την βία κατά των γυναικών, τους μαθαίνει πώς να γνωρίσουν το σώμα τους και απαντά στις ερωτήσεις τους, που ποικίλλουν από το πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να κάνουν σεξ, ποιο είναι το «σωστό» μέγεθος του αντρικού μορίου ή πόσο διαρκεί η σεξουαλική πράξη.

Η εκπαιδευτικός τονίζει στην εφημερίδα ότι η απουσία σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης προτρέπει τους νέους να καταφεύγουν στο διαδίκτυο, στην πορνογραφία και σε πηγές που τους δίνουν λανθασμένες πληροφορίες για να καλύψουν την ελλειπή πληροφόρηση ή ακόμα χειρότερα την παντελή απουσία πληροφόρησης για το σεξ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης