Εκστρατεία στο Διαδίκτυο: «Είμαι Λιβεριανή, όχι ένας ιός»

Εκστρατεία στο Διαδίκτυο: «Είμαι Λιβεριανή, όχι ένας ιός»

Κατά του στιγματισμού των ανθρώπων από τη Δυτική Αφρική, λόγω Έμπολα

 Εκστρατεία στο Διαδίκτυο: «Είμαι Λιβεριανή, όχι ένας ιός»
"Είμαι Λιβεριανή, όχι ένας ιός". Η κραυγή αγωνίας της πανέμορφης Λιβεριανής, Σοάνα Σόλομον, είναι το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας που προωθείται τις τελευταίες ώρες, στα social media, κατά του στιγματισμού των πολιτών από την Δυτική Αφρική που έχουν πληγεί από τον ιό Έμπολα: Λιβερία, Νιγηρία, Σιέρα Λεόνε, Γουινέα.

Η έκκληση της Σοάνα προς την διεθνή κοινότητα ενισχύεται κι από άλλες "φωνές", γράφει η γαλλική εφημερίδα "Le Monde".



Στο βίντεο που έχει "ανέβει" στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζονται κι άλλες γυναίκες από τις χώρες που έχουν δεχτεί την επέλαση του ιού. Οι νεαρές Αφρικάνες εμφανίζονται στο βίντεο κραδαίνοντας πλακάτ - θυμίζει αυτό με το οποίο, πριν από λίγους μήνες, επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι απ΄όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου έκαναν έκκληση στην τρομοκρατική οργάνωση "Μπόκο Χαράμ" να απελευθερώσει τις μαθήτριες που είχε απαγάγει- με το σύνθημα το οποίο ποικίλλει ανάλογα με την εθνικότητα της κοπέλας που το κρατά. Για παράδειγμα, "είμαι Νιγηριανή, όχι ένας ιός, ή "Είμαι Λιβεριανή, όχι ένας ιός...
Κλείσιμο



Στο πρόβλημα του στιγματισμού των δυτικοαφρικανών που διαμένουν στο εξωτερικό, είχε αναφερθεί πρόσφατα η αμερικανική εφημερίδα "Wall Street Journal", επικαλούμενη μαρτυρίες Λιβεριανών .



"Δεν βρίσκουν δουλειά, όλοι τους αποφεύγουν αλλά και η συμπεριφορά των άλλων είναι απαράδεκτη απέναντί τους αφού τους βάζουν στο περιθώριο", επεσήμανε η "Wall Street Journal" προσθέτοντας πως, με βάση μαρτυρίες Δυτικοαφρικανών, που διαμένουν στις ΗΠΑ, οι ίδιοι αντιμετωπίζονται από τους Αμερικανούς με καχυποψία, λες και είναι "πολίτες δεύτερης κατηγορίας".


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης