Ευρωπαίος «τσάρος» για τον Εμπολα ο Κύπριος επίτροπος Στυλιανίδης

Ευρωπαίος «τσάρος» για τον Εμπολα ο Κύπριος επίτροπος Στυλιανίδης

Μετά τις ΗΠΑ που όρισαν υπεύθυνο για τον συντονισμό αντιμετώπισης του Έμπολα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε ανάλογη ενέργεια

Ευρωπαίος «τσάρος» για τον Εμπολα ο Κύπριος επίτροπος Στυλιανίδης
Μετά τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος όρισε «τσάρο» στο συντονισμό της δράσης των ΗΠΑ κατά του Έμπολα, και οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ανάλογο μέτρο.

Όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, το συντονισμό της δράσης της ΕΕ κατά του ιού, αναλαμβάνει ο Κύπριος Επίτροπος, Χρήστος Στυλιανίδης.

Κλείσιμο


Στην Κομισιόν του Γιούνκερ, ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει επιφορτιστεί με το χαρτοφυλάκιο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Οι 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν τη Δευτέρα να διορίσουν έναν συντονιστή για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα που συνεχίζει να εξαπλώνεται στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία, με τα καταγεγραμμένα κρούσματα να φτάνουν πλέον τις 10.000, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στην "μητρόπολη του κόσμου" είναι μία καλή ευκαιρία για να αποδείξουν τα Κέντρα Ελέγχου Πρόληψης Λοιμώξεων αυτό που διατυμπανίζουν τις τελευταίες μέρες, ότι είναι πανέτοιμα για να διαχειριστούν την κρίση, αναφέρει η εφημερίδα "Wall Street Journal" διατηρώντας τις επιφυλάξεις της.

Την ίδια ώρα, η Αφρικανική Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που επιθυμούν να μεταβούν στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αφρικής για να βοηθήσουν τους ασθενείς , καθυστερούν να φθάσουν στον προορισμό τους, καθώς σε πολλές χώρες έχουν επιβληθεί ταξιδιωτικοί περιορισμοί προς τα κράτη που έχουν δεχτεί την "επέλαση" του ιού. Από την πλευρά της η Νιγηρία, ανακοίνωσε ότι στέλνει 506 γιατρούς σε Λιβερία, Γουινέα και Σιέρα Λεόνε για να συνδράμουν τις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης