Βίντεο: «Μάγεψε» τους Κινέζους μιλώντας μανδαρίνικα ο Ζούκερμπεργκ!

Βίντεο: «Μάγεψε» τους Κινέζους μιλώντας μανδαρίνικα ο Ζούκερμπεργκ!

Άφησε... άφωνο το κοινό του σε κινεζικό πανεπιστήμιο ο «Mr Facebook»

Βίντεο: «Μάγεψε» τους Κινέζους μιλώντας μανδαρίνικα ο Ζούκερμπεργκ!
«Άφωνο» άφησε το ακροατήριό του στο Πεκίνο ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, όταν επί περίπου 30 λεπτά μίλησε άπταιστα... μανδαρίνικα.

Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη κινεζική διάλεκτο, την οποία μάλιστα ο Ζούκερμπεργκ είχε «ομολογήσει», σε εκπομπή της Όπρα Γούνφρεϊ το 2010, ότι μελετά. Έκτοτε, ωστόσο, κανείς δεν τον είχε ακούσει να... εξασκεί αυτό του το χόμπι -και μάλιστα μπροστά σε πλήθος ακροατών.

Έτσι, όταν ο «Mr Facebook» παρουσιάστηκε ενώπιον φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Ξινούα, απολογούμενος για τα «φρικτά», όπως είπε, κινεζικά του, σχεδόν κανένας δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε... Για την επόμενη μισή ώρα, ο Ζούκερμπεργκ έκανε διάλογο με το κοινό του, απαντώντας στις ερωτήσεις τους σε άπταιστα... μανδαρίνικα!

Ήταν, δε, τόσο... άνετος, που έκανε ακόμα και αστεία, μιλώντας τη δύσκολη αυτή κινεζική διάλεκτο!

Λίγο αργότερα, όταν ο νεαρός δισεκατομμυριούχος από τις ΗΠΑ «ανέβασε» στο Facebook το βίντεο με την ομιλία του, τα σχόλια στη σελίδα του ήταν από... ενθουσιώδη έως... διθυραμβικά.
Κλείσιμο

Αξιοσημείωτη, ωστόσο, ήταν και η απάντηση του Ζούκερμπεργκ, όταν οι διοργανωτές της εκδήλωσης στο κινεζικό πανεπιστήμιο, του ζήτησαν να εξηγήσει για ποιο λόγο έμαθε να μιλάει στη μανδαρινική (που είναι, ουσιαστικά, η επίσημη γλώσσα της Κίνας -η κοινή γλώσσα, όπως λέγεται).

Πάντα στα μανδαρίνικα, ο Ζούκερμπεργκ εξήγησε γιατί έμαθε να μιλά τη γλώσσα: α) επειδή η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, με την οποία παντρεύτηκε το 2012, είναι Κινέζα β) επειδή του αρέσει ο κινεζικός πολιτισμός και γ) επειδή ήθελε μια πρόκληση...

Και σε αυτό το τελευταίο αξίζει ίσως να σταθεί κανείς: γιατί μπορεί αυτή ακριβώς η ομιλία του Ζούκερμπεργκ, να σηματοδοτεί και την επόμενη μέρα του Facebook, που φιλοδοξεί να κατακτήσει και την Κίνα...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης