Μεξικό: Ο δήμαρχος Iguala και η γυναίκα του διέταξαν να «εξαφανιστούν» 43 φοιτητές

Μεξικό: Ο δήμαρχος Iguala και η γυναίκα του διέταξαν να «εξαφανιστούν» 43 φοιτητές

Φαίνεται πως έδωσαν την εντολή οι φοιτητές να «βγουν απ' τη μέση», καθώς θα παρεμπόδιζαν πολιτική εκδήλωση της οποίας οικοδέσποινα ήταν η σύζυγος του δημάρχου!

Μεξικό: Ο δήμαρχος Iguala και η γυναίκα του διέταξαν να «εξαφανιστούν» 43 φοιτητές
Ο δήμαρχος της Iguala, πόλης του νότιου Μεξικό, κατηγορείται πως εκείνος και η σύζυγός του βρίσκονται πίσω από τη συγκλονιστική υπόθεση της εξαφάνισης 43 φοιτητών.

Ο αρχηγός της συμμορίας Guerreros Unidos, Sidronio Casarrubias, κατέθεσε πως ο δήμαρχος, Jose Luis Abarca και η σύζυγος του, Maria de los Angeles Pineda, ήταν οι «εγκέφαλοι» πίσω απ' την υπόθεση των εξαφανίσεων. Φαίνεται πως έδωσαν την εντολή οι φοιτητές να «βγουν απ' τη μέση», καθώς θα παρεμπόδιζαν πολιτική εκδήλωση της οποίας οικοδέσποινα ήταν η σύζυγος του δημάρχου!

Ο αρχηγός της συμμορίας συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα ύστερα από εντολή του γενικού εισαγγελέα, Jesus Murillo. Η αστυνομία θεωρεί πως το ζευγάρι έδωσε την εντολή στους Guerreros Unidos και σε διεφθαρμένους αστυνομικούς να απομακρύνουν τους φοιτητές, όμως διαφεύγουν της σύλληψης καθώς έχουν εξαφανιστεί και αγνοούνται τα ίχνη τους.

Κλείσιμο
Οι φοιτητές αγνοούνται από τις 26 Σεπτέμβρίου όταν συμμετείχαν σε διαδηλώσεις όπου ζητούσαν βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας. Η αστυνομία τότε είχε επιδείξει πρωτοφανή σκληρότητα στην καταστολή των διαδηλώσεων, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να σκοτωθούν στην ανταλλαγή πυρών (φοιτητές και περαστικοί).

Η αστυνομία έχει στην κατοχή της πληροφορίες που λένε πως η γυναίκα του δημάρχου είναι συνδεδεμένη με τα καρτέλ ναρκωτικών. Με την υπόθεση φαίνεται πως ασχολείται ο ίδιος ο ηγέτης του Μεξικό, Enrique Pena Nieto, ο οποίος έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την πάταξη του εγκλήματος στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης