Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση κατά σιιτών Χαζάρα με οκτώ θύματα

Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση κατά σιιτών Χαζάρα με οκτώ θύματα

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την αιματηρότερη επίθεση από την έναρξη της επιχείρησης του πακιστανικού στρατού εναντίον ενόπλων οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν τον Ιούνιο

Πακιστάν: Ένοπλη επίθεση κατά σιιτών Χαζάρα με οκτώ θύματα
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε μέλη σιιτικής κοινότητας στο νοτιοδυτικό Πακιστάν σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους, στη χειρότερη επίθεση θρησκευτικής βίας που έχει πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

Τουλάχιστον πέντε μασκοφόροι ένοπλοι επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτες καταδίωξαν λεωφορείο στα περίχωρα της Κουέτα, στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, το ακινητοποίησαν, έσυραν έξω τους επιβάτες και τους σκότωσαν έναν-έναν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Όλα τα θύματα ανήκουν στην σιιτική κοινότητα των Χαζάρα, η οποία αποτελεί συχνό στόχο διώξεων και επιθέσεων στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.
Κλείσιμο

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την αιματηρότερη επίθεση από την έναρξη της επιχείρησης του πακιστανικού στρατού εναντίον ενόπλων οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στο βορειοδυτικό Πακιστάν τον Ιούνιο.

Kατά το παρελθόν, η σουνιτική οργάνωση Λάσκαρ-ε-Zάνγκβι έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις κατά της κοινότητας των Χαζάρα.

Περί τους 200.000 Χαζάρα έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στο Μπαλουχιστάν τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της θρησκευτικής βίας, σύμφωνα με την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης