Πεσμεργκά στέλνουν οι Κούρδοι του Ιράκ στο Κομπάνι

Πεσμεργκά στέλνουν οι Κούρδοι του Ιράκ στο Κομπάνι

Το κοινοβούλιο του Ιρακινού Κουρδιστάν έδωσε το πράσινο φως στην αποστολή

Πεσμεργκά στέλνουν οι Κούρδοι του Ιράκ στο Κομπάνι
Πεσμεργκά στέλνουν οι Κούρδοι του Ιράκ στο Κομπάνι, τον κουρδικό θύλακα στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας, για να βοηθήσουν στον πόλεμο κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Wall Street Journal", το κοινοβούλιο του Ιρακινού Κουρδιστάν έδωσε το πράσινο φως στην αποστολή, μέσω της Τουρκίας, κουρδικών δυνάμεων στη συριακή πόλη Κομπάνι, η οποία πολιορκείται τις τελευταίες εβδομάδες από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν βουλευτές και μετέδωσε ο κουρδικός ιστότοπος "Ρουντάου".

Ο πρόεδρος της ημιαυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν εντός του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, έστειλε αργά το βράδυ της Τρίτης επιστολή στο κοινοβούλιο, με την οποία ζητούσε έγκριση για να σταλούν μαχητές Πεσμεργκά στο εξωτερικό για να πολεμήσουν στο πλευρό των Σύρων Κούρδων.

 "Στο κοινοβούλιο συμφωνήσαμε να στείλουμε δυνάμεις των Πεσμεργκά στο Κομπάνι το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο βουλευτής Μαχμούντ Χάτζι Όμερ. Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, "η πρώτη φάση της ανάπτυξης των Πεσμεργκά στο Κομπάνι θα περιλαμβάνει μια ομάδα 200 Κούρδων μαχητών με βαρύ οπλισμό". Η αποστολή των Πεσμεργκά στο Κομπάνι ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την δήλωση του Σύρου υπουργού Ενημέρωσης, Ομράν αλ Ζόχμπι, ότι οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ παρέχουν στρατιωτική και επιμελητειακή υποστήριξη στους Κούρδους που προασπίζονται τη συριακή πόλη Κομπάνι από τους τζιχαντιστές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης