Καναδός τζιχαντιστής: «Ταξιδιώτης υψηλού κινδύνου» για τις αρχές, «γλυκό αγόρι» για τους γείτονες

Καναδός τζιχαντιστής: «Ταξιδιώτης υψηλού κινδύνου» για τις αρχές, «γλυκό αγόρι» για τους γείτονες

Ποιος ήταν ο Μικέλ Ζέα-Μπιμπού που σκόρπισε το θάνατο στο Κοινοβούλιο του Καναδά

Καναδός τζιχαντιστής: «Ταξιδιώτης υψηλού κινδύνου» για τις αρχές, «γλυκό αγόρι» για τους γείτονες
Ο άνθρωπος που στέρησε από τον Καναδά την αθωότητά του σπέρνοντας τον θάνατο εντός κι εκτός του καναδικού κοινοβουλίου, ήταν γνωστός και μη εξαιρετέος στις καναδικές αρχές, οι οποίες τον είχαν συλλάβει αρκετές φορές για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για τον Μικέλ Ζέα-Μπιμπού, ο οποίος θεωρείται από τις αρχές ως ο δράστης που εισέβαλε μέσα στο κοινοβούλιο της χώρας στην Οτάβα και άρχισε να πυροβολεί εν ψυχρώ όποιον έβρισκε μπροστά του. 

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «CBS», o Ζέα-Μπιμπού, που έπεσε χθες, Τετάρτη, νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, ήταν Καναδός αλγερινής καταγωγής. Είχε αλγερινές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του.  Γεννήθηκε το 1982 στην πόλη Λαβάλ του Κεμπέκ, βόρεια του Μόντρεαλ, όμως στο πιστοποιητικό γέννησής του, το όνομά του ήταν γραμμένο ως Michael Joseph Hall, ενώ, πολλές φορές σε αγνώστους συστηνόταν ως Abdul Zehar Bibeau.  

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του καναδικού Τύπου, ο δράστης είχε ασπαστεί  πρόσφατα το Ισλάμ και για τις αρχές θεωρείτο «ταξιδιώτης υψηλού κινδύνου».  Όπως γράφει η εφημερίδα «Epoch Times», το 2004 οι καναδικές αρχές τον είχαν συλλάβει για κατοχή μαριχουάνας. Τότε, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι αρχές του περνούσαν χειροπέδες. 

Ο 32χρονος Μικέλ Ζέα-Μπιμπού είχε συλληφθεί συνολικά πέντε φορές κατά την παραμονή του στο Μόντρεαλ. Τουλάχιστον τις τρεις από αυτές καταδικάστηκε για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, είχε καταδικαστεί και για ληστεία τράπεζας. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο «Radio Canada», η μητέρα του δράστη, Σούζαν Μπιμπού, ζει στο Μόντρεαλ κι εργάζεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι γείτονες του Μπιμπού έμειναν με το στόμα... ανοιχτό όταν άκουσαν ότι ο νεαρός Καναδός ήταν ένας από τους δράστες. «Ήταν ένα γλυκό αγόρι», είπε ένας από τους γείτονες, υπό καθεστώς ανωνυμίας.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης