Σχεδόν έτοιμος ορός με αντισώματα για τον Έμπολα

Σχεδόν έτοιμος ορός με αντισώματα για τον Έμπολα

Συγκρατημένη αισιοδοξία μετά την πλήρη ανάρρωση της Ισπανίδας νοσοκόμας, καθώς και του Αμερικανού εικονολήπτη

Σχεδόν έτοιμος ορός με αντισώματα για τον Έμπολα
Ορός με αντισώματα για την αντιμετώπιση του Έμπολα θα είναι έτοιμος σε λίγες εβδομάδες για χρήση στη Λιβερία, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και πρόσθεσε πως ετοιμάζει δύο πειραματικά εμβόλια για δοκιμαστική χρήση στη Δυτική Αφρική τον Ιανουάριο. Την ίδια ώρα, στη Γαλλία, όπως επισημαίνει η εφημερίδα "Liberarion" επιστήμονες τελειοποίησαν ένα διαγνωστικό τεστ - εξπρές, το οποίο θα μπορεί να ανιχνεύει τον ιό σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Στη διεθνή κοινότητα διαφαίνονται τις τελευταίες ώρες σημάδια συγκρατημένης αισιοδοξίας μετά την πλήρη ανάρρωση της Ισπανίδας νοσοκόμας, καθώς και του Αμερικανού εικονολήπτη, την ώρα που η Νιγηρία και η Σενεγάλη - χώρες της Αφρικής που βρέθηκαν στο μάτι του «κυκλώνα- έχουν κηρυχθεί από τον ΠΟΥ "ελεύθερες" από τον ιό. Την έκταση της εξάπλωσης του Έμπολα εξετάζει σήμερα η Επιτροπή Επειγόντων Περιστατικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενώ τον «τσάρο» των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του ιού, Ρον Κλάιν, θα συναντήσει εντός της ημέρας ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με την "Wall Street Journal", ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις δοκιμές δύο εμβολίων σε είκοσι χιλιάδες εργαζόμενους στο χώρο της υγείας στη Δυτική Αφρική, την περιοχή που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό.

Κλείσιμο
"Υπάρχουν πιθανότητες αποτυχίας των εμβολίων", υποστήριξε η Μαρί Πωλ Κίνι , αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , ωστόσο, όπως η ίδια τόνισε, η δοκιμή θα έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος απ' ότι φανταζόταν πριν έξι μήνες.

Ερωτηθείσα για τον ορό με αντισώματα από τους επιζήσαντες του Έμπολα που κατασκευάζει ο ΠΟΥ, η Μαρί Πωλ Κίνι διευκρίνισε πως ήδη προχωρούν οι προετοιμασίες. "Έχουν δημιουργεί συμπράξεις με εταίρους που προχωρούν σε προετοιμασίες για τον ορό. Η χώρα που προχωρά γρήγορα είναι η Λιβερία, οπότε και περιμένουμε ότι μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα έχουν στηθεί οι υποδομές για να γίνεται η λήψη αίματος και η επεξεργασία του για χρήση.

Από την πλευρά της, η Φαντέλα Χάιμπ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, έκανε λόγους για 20 χιλιάδες εμβολιασμούς τον Ιανουάριο και ισάριθμα νούμερα με τα πειραματικά φάρμακα. Η Χάιμπ τόνισε, επίσης πως, ένα αποτελεσματικό εμβόλιο μπορεί να μην φέρει το τέλος της επιδημίας, θα μπορέσει όμως να προστατεύσει τους νοσηλευτές, ο ρόλος των οποίων είναι καταλυτικός στην προσπάθεια καταπολέμησης του ιού.

Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική, που ξεκίνησε πριν από δέκα μήνες, έχει προκαλέσει το θάνατο, μέχρι στιγμής, πάνω από 4500 ανθρώπους κυρίως στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης