Ευρωπαϊκή Ένωση: Στο στόχαστρο πέντε εθνικοί προϋπολογισμοί

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στο στόχαστρο πέντε εθνικοί προϋπολογισμοί

Μεταξύ αυτών εκείνοι της Γαλλίας και της Ιταλίας, αντίθετα με τις τελευταίες πληροφορίες που ήθελαν Βερολίνο και Παρίσι να έχουν καταλήξει σε συμφωνία - Δεν «πέρασαν» ακόμα Αυστρία, Σλοβενία και Μάλτα

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στο στόχαστρο πέντε εθνικοί προϋπολογισμοί
Πέντε προσχέδια προϋπολογισμών κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Σλοβενίας και της Μάλτας θα λάβουν προειδοποίηση σήμερα το πρωί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να διορθώσουν κάποιες παραμέτρους ώστε το χρέος και το έλλειμμά τους να ακολουθούν το ευρωπαϊκό δίκαιο. 

Παρά τις τελευταίες πληροφορίες που ήθελαν Βερολίνο και Παρίσι να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τον γαλλικό ελλειματικό προϋπολογισμό, φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ακολουθήσει το γράμμα του νόμου και θα αναπέμψει τους προϋπολογισμούς και της Γαλλίας και της Ιταλίας. 

Η Ευρωπαϊκή Επίτροπή μπορεί μέχρι τις 29 Οκτωβρίου να αποφασίσει αν οι προϋπολογισμοί της δεύτερης και της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης δηλαδή Γαλλίας και Ιταλίας, είναι σύμφωνοι με το παράγωγο δίκαιο της ΕΕ. 

Κλείσιμο
Η Κομισιόν δεν έχει δικαιοδοσία να απορρίψει προϋπολογισμό κάποιου κράτους - μέλους. Μπορεί μόνο να τον αναπέμψει και σε περίπτωση που το κράτος - μέλος δεν τον διορθώσει, αντιμετωπίζει πρόστιμο ίσον με το 0,5% του ΑΕΠ του. 

Σύμφωνα με την συνθήκη της Λισαβόνας, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να ακυρώσει την επιβολή προστίμου με αυξημένη πλειοψηφία, κάτι που επιθυμούσε η γαλλική πλευρά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης