Ρωσία: «Εγκληματική αμέλεια» των υπευθύνων του αεροδρομίου o θάνατος του αφεντικού της Total

Ρωσία: «Εγκληματική αμέλεια» των υπευθύνων του αεροδρομίου o θάνατος του αφεντικού της Total

Απέτυχαν να συντονίσουν τη δουλειά των υπαλλήλων τους, ανέφερε ανακοίνωση της επιτροπής που ερευνά την υπόθεση - Ο χειριστής του εκχιονιστικού δεν πίνει ποτέ, υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Ρωσία: «Εγκληματική αμέλεια» των υπευθύνων του αεροδρομίου o θάνατος του αφεντικού της Total
«Καταπέλτης» για τους υπευθύνους του αεροδρομίου του Βούνκοβο ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική επιτροπή που ερευνά το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας Total.

Όσα συνέβησαν οφείλονται στην «εγκληματική αμέλεια» της διεύθυνσης του αεροδρομίου υποστηρίξαν τα μέλη της επιτροπής. «Δεν πρόκειται για μια τραγική συνδρομή περιστάσεων, αλλά για εγκληματική αμέλεια των λειτουργών» οι οποίοι απέτυχαν να συντονίσουν όπως έπρεπε τη δουλειά των υπαλλήλων τους, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Έστω κι αν υπάρχουν ήδη πρώτοι ύποπτοι, είναι φανερό πως πίσω από την αμέλεια αυτών που ευθύνονται άμεσα, υπάρχουν πιο υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι του αεροδρομίου», υπογραμμίζει η επιτροπή, προσθέτοντας πως δεν αποκλείει και άλλες συλλήψεις.

Κλείσιμο
Ορισμένα από τα μέλη της διοίκησης του αεροδρομίου, μάλιστα, «θα απαλλαγούν προσωρινά από τα καθήκοντά τους».

Η επιτροπή υποστηρίζει, επίσης, ότι ο Βλαντιμίρ Μαρτινένκο, ο οδηγός του εκχιονιστικού με το οποίο συγκρούστηκε το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Κριστόφ ντε Μαρζερί ήταν «σε κατάσταση μέθης», ισχυρισμό, πάντως, που διαψεύδει ο δικηγόρος του.

«Ο πελάτης μου δεν πίνει ποτέ, αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί από την οικογένειά του, όπως και από τους γιατρούς», δήλωσε ο Αλεξάντρ Καραμπάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξμ, προσθέτοντας ότι ο Μαρτινένκο πάσχει από χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.

«Τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν εντελώς νηφάλιος. Βρίσκεται σε σοκ. Θεωρεί τον εαυτό του αθώο, καθώς ακολούθησε όλες τις οδηγίες που του δόθηκαν», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Τα υπόλοιπα σενάρια που εξετάζει η επιτροπή είναι η τραγωδία να οφείλεται σε «ένα λάθος των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας», «στις κακές μετεωρολογικές συνθήκες» και σε ένα «σφάλμα στη διακυβέρνηση του αεροπλάνου». Για το λόγο αυτό οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του Βνούκοβο «θα εξετασθούν για κατανάλωση αλκοόλ και ψυχοτρόπων ουσιών».

Φως στην υπόθεση ίσως ρίξουν τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου έχουν ήδη παραδοθεί στους εμπειρογνώμονες για να αποκωδικοποιηθούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης