ΗΠΑ: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον Έμπολα - Να μη μένει τίποτα εκτός στολής

ΗΠΑ: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον Έμπολα - Να μη μένει τίποτα εκτός στολής

Οι προστατευτικές στολές δεν πρέπει να αφήνουν εκτεθειμένο το δέρμα ή τα μαλλιά - Οκταήμερη άσκηση ετοιμότητας στη Γαλλία

ΗΠΑ: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον Έμπολα - Να μη μένει τίποτα εκτός στολής
Πιο αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς του ιού Έμπολα ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, μετά τις εντονότατες πιέσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση Ομπάμα για το χειρισμό της κρίσης. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας προβλέπουν ότι, οι προστατευτικές στολές δεν πρέπει να αφήνουν εκτεθειμένο το δέρμα ή τα μαλλιά ώστε να αποκλείεται η μετάδοση του ιού.

Οι νέες οδηγίες των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ ανακοινώνονται την ώρα που 43 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τον πρώτο ασθενή του Έμπολα στις ΗΠΑ, τον άτυχο Λιβεριανό, Έρικ Ντάνκαν και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, δεν έχουν μολυνθεί με ον ιό, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του νοσοκομείο στο Ντάλας του Τέξας.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CBS, στη χώρα του Μπαράκ Ομπάμα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς, τις τελευταίες πέντε ημέρες, τα Κέντρα Ελέγχου Πρόληψης Λοιμώξεων δεν έχουν καταγράψει ούτε ένα νέο κρούσμα του ιού Έμπολα. 

Όπως δήλωσε ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των ασθενειών, καθηγητής Τομ Φρίντεν μέσω τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση των νέων οδηγιών, το πρωτόκολλο που ίσχυε μέχρι σήμερα και βασιζόταν στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), προέβλεπε τη χρήση μάσκας και προστατευτικών γυαλιών, αλλά επέτρεπε έκθεση του δέρματος.  
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η υστερία για τον Έμπολα έχει στιγματίσει τους Λιβεριανούς στις ΗΠΑ. «Δεν τους προσλαμβάνει κανείς και, όταν αποκαλύπτουν την καταγωγή τους, οι περισσότεροι Αμερικανοί τους αντιμετωπίζουν ως... πολίτες δεύτερης κατηγορίας», υποστηρίζει η αμερικανική εφημερίδα.

Ωστόσο, στη Γαλλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ξεκινά στη χώρα άσκηση υψίστης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση του Έμπολα. Σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde, η άσκηση θα διαρκέσει οκτώ μέρες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης