Γαλλία: Έδιωξαν γυναίκα από την Όπερα επειδή φορούσε μπούρκα!

Γαλλία: Έδιωξαν γυναίκα από την Όπερα επειδή φορούσε μπούρκα!

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια, που δημιούργησε αντικρουόμενες συζητήσεις, προχώρησαν οι υπεύθυνοι της Όπερας της Βαστίλης στις αρχές του μήνα

Γαλλία: Έδιωξαν γυναίκα από την Όπερα επειδή φορούσε μπούρκα!
Πρόσφατα, κατά την διάρκεια της παράστασης της «Τραβιάτα» του Βέρντι στην Όπερα της Βαστίλης, στη γαλλική πρωτεύουσα, οι άντρες ασφαλείας του κτηρίου ζήτησαν από γυναίκα που καθόταν στην πρώτη σειρά και φορούσε το παραδοσιακό μουσουλμανικό πέπλο νικάμπ, να το βγάλει ή να φύγει από την αίθουσα.



Κλείσιμο
Το παράδοξο γεγονός συνέβη, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, στις 3 Οκτωβρίου, αλλά είδε το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, όταν το περιστατικό πυροδότησε συζητήσεις και αντικρουόμενες απόψεις ανάμεσα σε θεατές και εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η γυναίκα, που συνοδευόταν από έναν άντρα, πρέπει να προερχόταν από κράτος του Αραβικού Κόλπου και να ήταν εύπορη, αφού τα εισιτήρια στην πρώτη σειρά της Όπερας κοστίζουν 231 ευρώ το άτομο.

Όταν η γυναίκα μπήκε στην αίθουσα δεν έγινε αντιληπτή από το προσωπικό του θεάτρου, αλλά κατά την διάρκεια της δεύτερης Πράξης μια τραγουδίστρια την εντόπισε και ειδοποίησε τον αναπληρωτή διευθυντή Jean-Philippe Thiellay, ενώ παράλληλα οι καλλιτέχνες αρνήθηκαν να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους, αν η άγνωστη θεατής δεν αποκάλυπτε το πρόσωπό της.



Σημειώνεται, ότι στη Γαλλία από το 2011 απαγορεύεται στους δημόσιους χώρους να φορούν οι γυναίκες μπούρκα και η παράβαση του νόμου τιμωρείται με πρόστιμο 150 ευρώ και με την υποχρέωση να παρακολουθήσουν μαθήματα για την απόκτηση ιθαγένειας.

Ένας υπάλληλος από την ασφάλεια της Όπερας ειδοποίησε την γυναίκα για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και εκείνη προτίμησε να αποχωρήσει με τον συνοδό της και μάλιστα, χωρίς να ζητήσει επιστροφή του εισιτηρίου, παρά να αποκαλύψει το πρόσωπό της και να αποχωριστεί την μπούρκα.

Ο επικεφαλής της χορωδίας της Όπερας, José-Luis Basso, δήλωσε στον γαλλικό Τύπο ότι δεν επιθυμεί να κάνει δηλώσεις για το θέμα το οποίο αφορά την διοίκηση και δεν είναι καλλιτεχνικό. Ενώ, ο Guy Laurent, ένας τακτικός θεατής στην Όπερα της Βαστίλης αναρωτήθηκε: «Τι το κακό θα έκανε μια γυναίκα με καλυμμένο πρόσωπο που καθόταν ήσυχα ανάμεσα στους θεατές;».

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού δήλωσε ότι ο υπουργός θα εκδώσει νέες οδηγίες για το θέμα, το οποίο θα πρέπει να προσεγγίζεται με ευγένεια κατά την είσοδο σε χώρους θεαμάτων, ενώ οι συνδικαλιστές της Όπερας της Βαστίλης συζήτησαν για το συμβάν που προέκυψε σε μια συνέλευσή τους την Πέμπτη. Ένας εργαζόμενος, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, δήλωσε ότι η Όπερα έχει κάνει «επίθεση γοητείας» σε τουρίστες από κράτη της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι ξοδεύουν πολλά χρήματα και έχουν υψηλή αγοραστική δύναμη και αυτοί οι τουρίστες έχουν αυξήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων στην Όπερα του Παρισιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης