Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία

Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία

Από τα τέλη του Σεπτεμβρίου έχουν γίνει 135 πλήγματα στο και γύρω από την πόλη Κομπάνι

Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία
Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προχώρησε σε έξι αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Κομπάνι της Συρίας την Κυριακή και τη Δευτέρα εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση (CentCom) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ, σε συντονισμό με ιρακινά χερσαία στρατεύματα, έκαναν επίσης έξι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης στο Ιράκ, κοντά στη Φαλούτζα και στη Μπάιτζι, με τη συμβολή της Γαλλίας και της Βρετανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης.

Στο Ιράκ οι τρεις από τις επιδρομές έπληξαν θέσεις του ΙΚ νότια του διυλιστηρίου της Μπάιτζι, μια μικρή ομάδα τζιχαντιστών, αλλά και οχήματα και κτίρια. Στη Φαλούτζα επλήγη μια μεγάλα μονάδα μαχητών του ΙΚ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κλείσιμο
Στη Συρία αμερικανικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να καταστρέψουν ένα μέρος της βοήθειας που είχε ριφθεί νωρίτερα από αέρος για τους Κούρδους μαχητές ώστε να αποτραπεί «το να πέσουν οι προμήθειες στα χέρια του εχθρού».

Το ΙΚ πολιορκεί εδώ και πάνω από έναν μήνα το Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Οι βομβαρδισμοί του διεθνούς συνασπισμού συνέβαλαν στην ανάσχεση της προέλασης των τζιχαντιστών.

Από τα τέλη του Σεπτεμβρίου έχουν γίνει 135 πλήγματα στο και γύρω από την πόλη Κομπάνι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης