Αίγυπτος: Έγκυος γεννησε στο πεζοδρόμιο όταν την έδιωξαν από νοσοκομείο (βίντεο)

Αίγυπτος: Έγκυος γεννησε στο πεζοδρόμιο όταν την έδιωξαν από νοσοκομείο (βίντεο)

Το νοσοκομείο υποστήριξε ότι το προσωπικό ήταν έτοιμο και πρόθυμο να βοηθήσει στη γέννα και ότι το βίντεο αυτό ήταν ένα τέχνασμα της οικογένειας της γυναίκας που ήθελε να δυσφημίσει το ίδρυμα

Αίγυπτος: Έγκυος γεννησε στο πεζοδρόμιο όταν την έδιωξαν από νοσοκομείο (βίντεο)
O διευθυντής ενός αιγυπτιακού νοσοκομείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα σήμερα, μετά το σάλο που ξέσπασε με την προβολή ενός ερασιτεχνικού βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να γεννάει στο πεζοδρόμιο, έξω ακριβώς από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο σύζυγος της γυναίκας, ο Άχμεντ Μούσα Άμπντελ Φάταχ, δήλωσε στον ιστότοπο της εφημερίδας Αλ Αχράμ ότι το προσωπικό του νοσοκομείου τους έδιωξε, λέγοντάς τους ότι ο μοναδικός γιατρός δεν ευκαιρούσε να βοηθήσει την εγκυμονούσα επειδή εκείνη την ώρα έκανε καισαρική σε μια άλλη γυναίκα.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και σε διάφορους ειδησεογραφικούς ιστότοπους, διακρίνεται η γυναίκα, καλυμμένη με τη μαντίλα της και με ένα σεντόνι, να γεννάει ξαπλωμένη στο δρόμο, έξω από το Δημόσιο Νοσοκομείο Καφρ αλ Ντάουαρ. Λίγο αργότερα δύο νοσοκόμες βγαίνουν τρέχοντας από το κτίριο, σκύβουν κάτω από το σεντόνι και επανεμφανίζονται κρατώντας ένα μωρό, τυλιγμένο σε μια ροζ κουβέρτα.

Κλείσιμο
Το νοσοκομείο, στην πόλη Καφρ αλ Ντάουαρ, στο Δέλτα του Νείλου, υποστήριξε ότι το προσωπικό ήταν έτοιμο και πρόθυμο να βοηθήσει στη γέννα και ότι το βίντεο αυτό ήταν ένα τέχνασμα της οικογένειας της γυναίκας που ήθελε να δυσφημίσει το ίδρυμα.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA μετέδωσε ότι ο υπουργός Υγείας της επαρχίας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διευθυντή του νοσοκομείου, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση.

Η απομάκρυνση του διευθυντή ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να κατευνάσει τον θυμό πολλών Αιγύπτιων που κατηγορούν το νοσοκομείο για αμέλεια και αμφισβητούν κατά πόσο το κράτος ενδιαφέρεται για την υγεία των 85 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας. "Όταν τα νοσοκομεία αφήνουν τις γυναίκες να γεννούν στον δρόμο, εγείρονται ερωτηματικά για κρατική αμέλεια, ανεξαρτήτως του πόσο η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τη δέσμευσή της στην προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών" ανέφερε ένας Αιγύπτιος σε μια σελίδα του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα.

Ο Άμπντελ Φάταχ είπε στην εφημερίδα ότι το προσωπικό του νοσοκομείου συμβούλευσε τον ίδιο και τη γυναίκα του να πάνε στην Αλεξάνδρεια, που απέχει 30 χιλιόμετρα από το Καφρ αλ Ντάουαρ. Όταν εκείνοι επέμειναν να τους παραχωρηθεί ένα ασθενοφόρο, οι φύλακες ασφαλείας απομάκρυναν την έγκυο από το κτίριο. Η γυναίκα γέννησε στον δρόμο, ενώ περίμενε το ταξί που θα την μετέφερε.

Στο βίντεο, που προφανώς τραβήχτηκε από το κινητό τηλέφωνο κάποιου περαστικού, φαίνεται ξαπλωμένη, σε απόσταση λίγων μέτρων από την είσοδο του νοσοκομείου. Γύρω της υπάρχουν αρκετές γυναίκες που προσπαθούν να της συμπαρασταθούν, καθώς επίσης και ο σύζυγός της και πολλοί περαστικοί. "Κοίτα εδώ, ανθρώπινα δικαιώματα, μια γυναίκα γεννάει στον δρόμο ενώ υπάρχει νοσοκομείο ακριβώς εκεί πέρα" ακούγεται να λέει κάποιος.

Λίγο αργότερα η γυναίκα μεταφέρεται μέσα στο νοσοκομείο με φορείο, ενώ το πλήθος διαλύεται.

Το νοσοκομείο διαψεύδει ότι έδιωξε την έγκυο. "Δεν επιτρέπουμε να διώχνονται ασθενείς. Αυτοί που συνόδευαν την ασθενή επέλεξαν να γεννήσει έξω για να τραβήξουν βίντεο και να δυσφημίσουν το νοσοκομείο" ανέφερε σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Υγείας του κυβερνείου Μπουχέιρα στο Facebook.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης