Οικονομικό σκάνδαλο με άρωμα γυναίκας στην Ιαπωνία

Οικονομικό σκάνδαλο με άρωμα γυναίκας στην Ιαπωνία

Παραιτήθηκαν δύο από τις συνολικά έξι γυναίκες που απαρτίζουν το υπουργικό συμβούλιο – Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις – Σε ανασχηματισμό προχωρά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Οικονομικό σκάνδαλο με άρωμα γυναίκας στην Ιαπωνία
Άρωμα γυναίκας έχει το σκάνδαλο πολιτικής χρηματοδότησης που ξέσπασε στην Ιαπωνία φέρνοντας σε δεινή θέση τον πρωθυπουργό της χώρας, Σίνζο Άμπε, μέσα σε δύο 24ωρα, δύο από τις συνολικά έξι γυναίκες που απαρτίζουν το υπουργικό συμβούλιο στην «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου», υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις διακυβεύουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας και προκαλούν πονοκέφαλο στον Ιάπωνα πρωθυπουργό, ο οποίος θα προβεί σε μίνι ανασχηματισμό τις επόμενες ώρες για να σώσει την... καρέκλα του. Σήμερα το πρωί, η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Γιούκο Ομπούτσι, ανακοίνωσε ότι παραιτείται, στον απόηχο ενός σκανδάλου πολιτικής χρηματοδότησης, όπως μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η η υπουργός Δικαιοσύνης, Μιντόρι Ματσουσίμα, η οποία κατηγορήθηκε για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. 

Η Ομπούτσι, κόρη του τέως πρωθυπουργού,  Κέιζο Ομπούτσι, είχε αναλάβει καθήκοντα στις 3 Σεπτεμβρίου. Η είδηση της παραίτησής της απασχολεί έντονα τα ΜΜΕ της χώρας καθώς η 40χρονη Ομπούτσι, μητέρα δύο παιδιών, θεωρείτο ως μια πιθανή μελλοντική υποψήφια για να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Για την «Wall Street Journal» και το "Reuters", οι δύο αυτές παραιτήσεις αποτελούν το σοβαρότερο πολιτικό πλήγμα για τον Σίνζο Άμπε από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της χώρας, το 2012 . Ήταν θέμα χρόνου να παραιτηθεί η Ομπούτσι, όπως σχολιάζουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ, μετά τις πληροφορίες για εμπλοκή ομάδας υποστηρικτών της σε σκάνδαλο με κατάχρηση κονδυλίων και παραβίαση του εκλογικού νόμου. 
     
Κλείσιμο
Οι παραιτήσεις των δύο γυναικών από την κυβέρνηση, είναι το σοβαρότερο πολιτικό πλήγμα για τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε από την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας, το 2012. Ο Άμπε είχε αναθέσει στην Ομπούτσι αλλά και σε άλλες  γυναίκες χαρτοφυλάκιο κατά τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη λαοφιλία του και ταυτόχρονα, να δείξει τη δέσμευσή του για την προώθηση των γυναικών στην πολιτική. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης